Sokan ősszel vizsgáznak

2020.05.04. 10:49

Megkezdődött az érettségi Nyíradonyban

Egyetlen végzős diáknak sem engedik el a kezét az érettségi bizonyítvány megszerzéséig – ígéri az igazgató.

Fotó: Blascsák Kata

– Az önkormányzat kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a Kölcsey Ferenc Baptista Általános Iskola, Középiskola és Kollégiumában a követelményeknek megfelelően tudják lebonyolítani az írásbeli érettségi vizsgákat. Ezért az érettségiző diákok egészségének védelme érdekében érintésmentes fertőtlenítő adagolót, valamint a diákok részére mosható védőmaszkot adományozott – tájékoztatott Tasó Béla, Nyíradony polgármestere.

Fotó: Blascsák Kata

Három diák Romániából

Megfelelően felkészültek az idei érettségi vizsgák lebonyolítására. Az önkormányzaton kívül a fenntartótól, a Baptista Szeretetszolgálattól is nagy mennyiségű fertőtlenítőszert és védőfelszerelést kaptak. Ezt már Berekszászi Natália, az oktatási intézmény vezetője mondta, hozzátéve, hogy az iskolában a 33 végzős diákból 20-an jelentkeztek a májusi érettségire, tizenhárman visszaléptek. Nem csak Nyíradonyból vannak végzőseik, hanem más településekről is, Nyírmihálydiból, Nyírlugosról, Bagamérból, sőt Romániából is járnak át diákok, szám szerint hárman. A külföldi tanulók a májusi érettségire jelentkeztek. Nekik hivatalos meghívót küldtek, hogy igazolják, azzal a céllal lépnek országunkba, hogy érettségi vizsgát tegyenek. Ezeket a diákokat a kollégiumban helyezik el az előírt egészségvédelmi szabályok betartásával.

Fotó: Blascsák Kata

A vizsgától visszalépő diákok között volt, aki azért döntött az őszi érettségi mellett, mert tartósan beteg van a családban, illetve akadt olyan is, aki idős nagyszüleivel él. És érthető módon féltik a veszélyeztetett korban lévő családtagjaikat. De a döntő érv a szóbeli érettségi hiánya volt. Több tanulónak is szüksége van a szóbeli feleletkor a megerősítésre, egy bólintásra, egy jelzésre, hogy igen jó úton halad, és tökéletes amit mond. Ezek a diákok írásban nem tudnak olyan jó teljesítményt nyújtani. Ezért érthető, hogy elhalasztották a jobb eredmény reményében a vizsgáikat – emelte ki az igazgatóasszony.

Fotó: Blascsák Kata

Ha kérik, megszervezik

Berekszászi Natália hangsúlyozta: egyetlen végzős diáknak sem engedik el a kezét az érettségi bizonyítvány megszerzéséig. Amennyiben a szülők és tanulók igényt tartanak rá, ők megszervezik az októberi érettségit, bár még soha nem volt ősszel, tanítási idő alatt vizsga az iskolában. De ha kell, biztos abban, hogy megfelelő szervezéssel kivitelezhető lesz, és mindenkinek lehetőséget adnak arra, hogy az együtt töltött négy évet érettségi bizonyítvánnyal a kezükben zárják le.

Blascsák Kata

Őszre készül

Rácz Fanni, érettségi előtt álló tanuló édesanyja, Rácz Istvánné elmondta, hogy ők is az októberi érettségi mellett döntöttek, és náluk is a szóbeli vizsga hiánya volt a fő szempont. Fanni jó tanuló, viszont szóban mindig is jobban teljesített és a továbbtanuláshoz szüksége van az eredményes érettségi bizonyítványra. Ezért inkább bevállalják, hogy egy évvel később adja be felvételi jelentkezését az igazságügyi igazgatási szakra. Az őszi vizsgákig pedig folyamatosan tanul és felkészül, mert a cél egy igazán jó bizonyítvány emelt szintű angol érettségivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában