Helyi közélet

2016.01.19. 13:10

Új lakások épülnek a Nagyerdő peremén

Debrecen - Érzékelték az élénkülő piaci igényt, ezért úgy döntöttek, hogy nagyszabású lakásépítésbe fognak.

Debrecen - Érzékelték az élénkülő piaci igényt, ezért úgy döntöttek, hogy nagyszabású lakásépítésbe fognak.

A HUNÉP Universal Építőipari Zrt. számára nem ismeretlen terep a lakásépítési piac, hiszen évekkel ezelőtt Debrecenben és a fővárosban is részt vettek ilyen típusú ingatlan-fejlesztésekben. Most megint fantáziát látnak a lakásbizniszben. Nem is akárhol…

Miért éppen most?

Részvénytársaságunk két esetben foglalkozik ilyen típusú ingatlanfejlesztéssel; akkor, ha erre piaci igény mutatkozik (márpedig az új családtámogatási rendszer okán most mutatkozik), illetve akkor, amikor a megrendelői oldalról (akár közbeszerzéses keretben, akár egyéni megrendelői részről) nincs meg az az építőipari piaci igény, ami ahhoz kell, hogy a részvénytársaságunk a megszokott forgalmát tudja tartani. Ilyenkor, mintegy hiánypótlásként projektcégben fejleszteni kezdünk, és a projektcég értelemszerűen a csoport tagjával, a HUNÉP-el végezteti a kivitelezést” – tájékoztatott Szűcs Gyula vezérigazgató, mielőtt a legújabb projektjükre tért.

Exkluzív környezet

Elmondta, hogy a közelmúltban Debrecen egyik frekventált helyén (a Dóczy József és a Békessy Béla utcák kereszteződésében) megvásároltak 1,1 hektár beépített területet, a volt gyógyszertári központ épületegyüttesét.

– Márciusban az épületeket lebontjuk, a telket beépítésre alkalmassá tesszük, és a terveink szerint májusban elkezdődhet a mintegy 200 lakást magában foglaló projekt kivitelezése a Nagyerdő peremén. Egyetemistáknak apartmanokat, illetve nagyobb lakásokat fogunk építeni, 45 és 90 négyzetméter közötti alapterülettel. Az átadást 2017. július végére tevezzük, egy hónappal az egyetem őszi tanévnyitóját megelőzően. Mivel az egyetemen jelentős számú (mintegy 3 ezer) diákszálló-férőhellyel rendelkezünk, van tapasztalatunk arról, hogy a fiatalok meddig akarnak kollégiumban lakni, és mikor jön el az az idő, amikor nagyobb szabadságra vágynak és albérletet vagy esetleg saját lakást keresnek – fogalmazott Szűcs Gyula. Az általa vezetett cég egyébként olyan megaberuházásokkal is megbirkózott már, mint például a Nagyerdei Stadion rekonstrukciója.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában