Tolvajok a kék túrán

Tolvajok a kék túrán
Tolvajok a kék túrán - © Fotó: magánarchívum
Debrecen – Sorozatos lopások és rongálások történtek az elmúlt napokban a Debreceni Erdőspusztákon.

Ismeretlenek egymás után teszik tönkre az Országos Kéktúra útvonala mentén, a Debreceni Erdőspusztákon tavaly év végén, pályázati pénzből kialakított erdei pihenőhelyeket.

A legfrissebb károkozást a múlt héten fedezték fel a Nyírerdő Zrt. erdészei a Panoráma út mellett, a Fancsikai tónál. Elloptak egy asztalt, négy asztallapot, de nyoma veszett hat padnak, valamint egy kerékpártárolónak és egy hulladékgyűjtőnek is. Becsléseik szerint a kár 800 ezer forint. Az elmúlt három hónapban ez már a hetedik hasonló eset. Eddig összesen 8 asztal, 19 pad, 2 hulladékgyűjtő, 3 kerékpártároló és 8 tájékoztató tábla tűnt el. Volt olyan hely is, ahonnan a szegélykövet tulajdonították el. Az erdőgazdaság vesztesége megközelíti a 2,5 millió forintot.

Fotó: magánarchívum Fotó: magánarchívum ©

Minden esetben rendőrségi feljelentést tettek, a vizsgálatok még tartanak.

A Nyírerdő vezérigazgatója, Szalacsi Árpád azt mondta: mindenkit arra kérnek, hogy kímélje a pihenőhelyeket és az ott lévő erdei bútorokat, a társaság ugyanis komoly erőfeszítéseket tesz az Erdőspuszták turisztikai fejlesztésére. A beruházások megőrzése közös érdekünk.

HBN