Tollhegyező: Kalandjárat

Tollhegyező: Kalandjárat
Jó – vagy rossz – sorsom úgy hozta, hogy napi rendszerességgel járok kezelésekre a gyógyfürdőbe, ahol mint tudjuk, időre kell érkezni. Igy mindig háromnegyed órával a jelzett időpont előtt szállok fel a Szent Anna utca sarkánál a villamosra. A múlt héten az egyik sárga villamos „megadta magát”, ezért a Hadházi utcánál leszálltunk – az okot egy utastól tudtuk meg – de néhány perc elteltével már robogtunk is tovább a Nagyerdő felől jövő „csatlakozás” jóvoltából.

A napokban ismét malőr történt. Már a Hunyadi utca sarki megállónál is elég sokáig vesztegeltünk, majd a villamosvezető közölte, hogy: „ a Bem térnél át kell szállniuk egy másik járműre, mivel előttünk ütközés történt, s nem tudunk továbbmenni.” Le is szálltunk annak rendje és módja szerint 12 órakor, megcéloztuk az átellenben lévő megállót, és vártunk. Pontosan fél egyig. Akkor megérkezett a Nagyerdő felől a „mentesítő” járat, melyről viszont nem szállt le mindenki.

Ez már kicsit gyanús volt, de a meglepetés akkor ért bennünket, mikor megláttunk a másik sínen „elhúzni” egy villamost a Nagyerdő felé. Jó páran leszálltunk, s érdeklődtünk a villamosvezetőtől, hogy ez most ugyan mi is volt? Vajon miért nem szólt nekünk senki, hogy most már – félóra elteltével – ne itt ácsorogjunk, mert helyreállt a közlekedés, és fáradjunk vissza oda, ahol leszálltunk?

Sajnos, nem kaptunk érdemi választ, így néhányan elindultunk gyalog a gyógyfürdőig – természetesen az első kezelésről már lekéstünk. És még mi voltunk a szerencsésebbek, hiszen aki az ellenkező irányban utazott (volna), esetleg a vonatot késte le. Vajon mi célt szolgálnak a megállókban elhelyezett „kijelző” táblák, ha nem a tájékoztatást?

 

Kenyeres Ilona