Nyári tábor

2019.07.30. 13:06

Közlekedésbiztonsági tábort rendeztek a gyerekeknek Hajdúböszörményben

Több mint hetven gyerek táborozhatott a rendőrökkel.

Fotó: Police.hu

A Hajdúböszörményi Területi Balesetmegelőzési Bizottság, a Keleti Főcsatorna Egyesület, a Böszörményi Ballon Club Egyesület, továbbá a Hajdúsági Múzeum Baráti Köre Közhasznú Egyesület, a Hajdú-Bihar Megyei és az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottság, valamint a Hajdúböszörmény Város Önkormányzat együttműködésben szervezett közlekedésbiztonsági gyermektábort.

A 2019. július 15. és július 19., valamint július 22. és július 26. között megrendezett turnusokban 72 általános iskolás gyermek vett részt – írja a Police.hu.

A napi programok a gyalogos és kerékpáros közlekedési ismeretek bővítéséről szólt, amelyeket a rendőrök és a szervezők színes bemutatókkal tettek élvezetesebbé. A gyerekek megismerhették a közlekedési jelzőtáblákat, a láthatósági mellény viselésének szabályait, a kerékpár kötelező felszereléseit, illetve a rendőri és honvédelmi szakma rejtelmeit.

A tartalmas szabadidős programok mellett különböző játékos feladatok segítségével sajátíthatták el az iskolások a biztonságos közlekedés szabályait, majd a megszerzett ismereteket a közúti forgalomban is kipróbálhatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában