Kárfelszámolás

2020.02.11. 19:04

Megbontott tetők, széltépte fák jelezték a vihart

Megyeszerte nyomokat hagyott maga után az erős szél, a tűzoltók kedden is folytatták a műszaki beavatkozásokat.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Lehasadt egy tizenkét méteres tölgyfa ága kedd délelőtt Berettyóújfaluban, a Honvéd utcai iskola udvarán. A faág fennakadt egy távközlési kábelen, ahonnan a városi hivatásos tűzoltók távolították el motoros láncfűrész segítségével.

Három négyzetméteren megbontotta a szél egy családi ház tetejét Komádiban, a Csokonai utcában. A helyszínre a komádi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik kihúzós létrán keresztül kézi erővel avatkoztak be.

Veszélyeztette a gyalogos forgalmat egy kiszáradt fa kedden kora délután Debrecenben, a Bornemissza utcában. A helyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították a fát.

A szél miatt megrongálódott egy földesi, Kállay utcai lakóház lemezteteje, amelyet a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók rögzítettek dugólétrán keresztül kéziszerszámokkal.

Veszélyesen megdőlt egy fenyőfa Hajdúnánáson, az Ady Endre körúton, veszélyeztetve az ott álló lakóházakat. A városi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre beavatkozni.

Lehasadt egy hétméteres fa egyik ága Hajdúszoboszlón, a Kossuth utcában. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrészt használtak a faág eltávolításához.

Debrecenben, a Kard utcában is veszélyesen megdőlt egy nagy méretű fa, amelynél a megyeszékhely hivatásos tűzoltó avatkoztak be.

Megbontotta a vihar egy iskola tetőszerkezetét Hajdúszoboszlón, a Kálvin téren. A fürdőváros hivatásos tűzoltói gépezetes tolólétrán keresztül kéziszerszámokkal eltávolították a lemezeket.

Komádiban is tetőrongálást okozott a szél egy Nagysándor József utcai lakóépületen. A helyi önkormányzati tűzoltók dugólétrán keresztül kéziszerszámokkal leszedték a megbontott lemezeket. A településen ugyanakkor egy nagy méretű, kidőlt fához is vonulnia kellett az egységnek, a Dobó utcában motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában