Tökmindegy, hogy ki jön legközelebb, a Loki megnyerné a kupát

Ferenczi János
Ferenczi János - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A lokisták nem foglalkoznak a Magyar Kupa-sorsolással, azonban a végső siker gondolatával igen.

Magabiztosan búcsúztatta másodosztályú ellenfelét a DVSC-TEVA szerdán délután a Magyar Kupában, bár az első mérkőzésen nem született gól, a Szeged 2011 Grosics Akadémia kiejtése végül nem okozott gondot a piros-fehéreknek a Nagyerdei Stadionban.

Megnyugodhattak

– Nehezen indult az összecsapás a számunkra, mert, ahogyan arra számtanunk lehetett, öt védővel játszott a Szeged, vagyis roppant zártan álltak fel a kék-fehérek. Szerettünk volna már az elején gólt rúgni, ez azonban nem jött össze az első ziccereinkből, ez pedig nem könnyítette meg a helyzetünket. Ennek ellenére 2–0-s előnnyel fordulhattunk, úgyhogy megnyugodhattunk a második félidőre, akkor már nyomás nélkül futballozhattunk – nyilatkozta a Naplónak a visszavágó kapcsán a balhátvédként szerepet kapó Ferenczi János.

A debreceni találatok sorát egy öngól nyitotta, miután Bódi élesen belőtt szabadrúgásába Farkas szerencsétlenül ért bele. A szünet előtt Szécsi Márk duplázta meg a fehér mezesek előnyét. A második negyvenöt percben két komolyabb lehetősége is akadt a vendégeknek, de a lefújás előtt nem sokkal Horváth Zsolt gólja feltette az i-re a pontot, kialakult a 3–0-s végeredmény.

Az említett szegedi helyzeteket Ferenczi így ítélte meg:

– Tudtuk, hogy veszélyesek lehetnek a kontráik, ha hátrányba kerülnek, ebben az esetben ugyanis támadóbban kellett fellépniük ahhoz, hogy elérjék a továbbjutást. Végül két védelmi hibánkat követően tudtak helyzetbe kerülni, ezen kívül nem forgott veszélyben a kapunk, vagyis abszolút megérdemelten győztünk – mondta a huszonnégy esztendős futballista.

A legjobb nyolc mezőnyében három alacsonyabb osztályú gárda (Tiszaújváros, Nyíregyháza, Kozármisleny) is megtalálható, de nincs arról szó, hogy rájuk pályázik elsősorban a debreceni játékos. – Nem foglalkozunk a sorsolással, mert meg szeretnénk nyerni a Magyar Kupát, ahhoz pedig mindenkit meg kell vernünk, akit a sors az utunkba sodor.

HBN-TN
hirdetés