Tőkés László Debrecenért és a megyéért lobbizik

Tőkés László Debrecenért és a megyéért lobbizik
Tőkés László Debrecenért és a megyéért lobbizik - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Pesszimistává teszi a tény Tőkés László erdélyi püspököt, a Fidesz-KDNP listáján tavaly az Európai Parlamentbe újra bekerülő képviselőt, hogy a határon átnyúló uniós pályázatok irányító hatósága már csak Bukarestben érhető el.

Mint az a városházán hétfőn tartott sajtótájékoztatón kiderült, ezért is kérte fel dr. Papp László polgármester, hogy Debrecen érdekében lobbizzon Brüsszelben.

A város vezetői 2013 áprilisában már bemutatták Debrecen gazdaságfejlesztési programját Brüsszelben a magyar adminisztrációban érdekelteknek, és a jövőben is szeretnének hasonló találkozókat rendezni, amihez Tőkés László segítségére is számítanak – mondta dr. Papp László polgármester. Hozzátette, különösen a magyar-román határmenti együttműködés keretében megvalósuló pályázatok megvalósításért – ilyen a Latinovits-színház befejezése is –, tehet sokat az erdélyi püspök lobbitevékenységével.

Az Európai Parlamentben idén már 8. évét töltő Tőkés László megígérte a közvetítést, kiemelve, hogy a román féllel összhangban, de mindig a magyar érdekeket szem előtt tartva támogatja majd a fejlesztési elképzeléseket.

HBN-ÉP