Toby első profi sikerét aratta

Toby, azaz Török Ferenc
Toby, azaz Török Ferenc - © Fotó: dvscboxing.hu
Szentes, Debrecen – A DVSC korábbi amatőr korosztályos bajnoka, a még mindig csak 26 éves Török Ferenc félnehézsúlyban második profi meccsén első győzelmét aratta a június 6-án Szentesen megrendezett “Magyar Ring” elnevezésű ökölvívó gálán, amelyet a Ferobox Event szervezett.

Ellenfele a hivatásosak között szintén kezdőnek számító Balázs Dávid volt, aki ellen a Toby becenévre hallgató debreceni bunyós (edzője Rácsai András) 4 menetben egyhangú pontozással nyert azon a gálán, amelynek a főmérkőzéseit többek között Szellő István debütáló csatája vagy az Erdei Zsolt edzette Bedák Zsolt WBO címvédése adták.

A Szentesről már hazafelé autózó Ferikével és Rácsai András edzővel beszéltünk pár mondat erejéig a ma esti gáláról, amelynek főmeccseit (Kelemen, Szellő, Bedák, stb…) 22 órától az m1 is közvetíti “Magyar Ring” néven.

Rácsai András: “Jó meccset vívott Ferike, de még dolgozni kell a kondiján, hiszen a végére eléggé elfáradt.”

Török Ferenc: “Jól éreztem magam a mérkőzésen. Ellenfelem fiatalabb, ráadásul magasabb volt nálam, és feltűnően jól bírta a taslikat. Az első két menetben egyértelműen uraltam a meccset, a harmadiktól kezdve szorosabb lett, de szerintem azokat is én nyetem. Talán hamarabb is be lehetett volna fejezni a csatát, de most ez így is jó volt. Egyszer sem voltam nehéz helyzetben a meccsen, egyértelműen többet találtam.”

Azt is megtudtuk, hogy vélhetően nagyjából két hét múlva derül ki, hogy Török Feri mikor bunyózhat ismét a profik között. Várhatóan erre még ezen a nyáron sor kerül.

Toby, gratulálunk első profi győzelmedhez! Hasonló folytatást!

– Koppányi Szabolcs, dvscboxing.hu –További hírek a haon-sportoldal kategóriából