„Tobe” bízik Zidane-ban

Zinedine Zidane
Zinedine Zidane
Debrecen – A franciák egykori klasszisa, Zinedine Zidane a B-csapattól érkezett a Real Madrid kispadjára.

A Real Madrid elnöke, Florentino Pérez hétfő esti sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a blancók vezetősége azonnali hatállyal menesztette Rafa Benítez vezetőedzőt. A spanyol tréner helyét a klub legendás játékosa, az eddig a második csapatot, a Real Madrid Castillát irányító Zinedine Zidane veszi át.

Meglepte a döntés

A DVSC-TEVA pályaedzőjét, a Loki-szurkolók egykori „Zizou”-ját meglepte a madridi edzőváltás. – Nem gondoltam volna, hogy a hétvégi spanyol bajnoki fordulót követően elküldik Benítezt, noha lebegtették már egy ideje a sajtóban Zidane lehetséges érkezését. Bár elég sok pontot hullajtott mostanában a Real, de úgy vélem, a valenciai 2–2 nem egy edzőbuktató eredmény és a Bajnokok Ligájában is gond nélkül jutottak túl a csoportkörön – mondta a korábbi kiváló válogatott játékmester.

Nagyon szurkol neki

Sándor „Tobe” a Hajdú-bihari Naplónak elmondta, csak elfogultan tud nyilatkozni a francia klasszisról, akivel egyszer személyesen is találkozott egy reklámfotózáson Spanyolországban.

– Minden idők egyik legjobb futballistájáról beszélünk, aki roppant közel áll a szívemhez emberileg és játékosegyéniségként is. Nagyon szurkolok neki és bízom benne, hogy sikeres lesz edzőként is a Real Madridnál, de természetesen előre nem lehet megjósolni, mire jut a Bernabéu kispadján. Nem lenne egyedülálló, ha egyből maradandót alkotna a B-csapat irányítását követően, emlékezzünk csak, Josep Guardiola a második gárdától érkezett a Barcelonához 2008 nyarán és az első évében triplázott, elhódította a bajnoki címet, a kupát és a Bajnokok Ligája-serleget is! De a mostani Barca-tréner, Luis Enrique sem sok tapasztalattal rendelkezett, mielőtt átvette Lionel Messiék irányítását.

HBN


„Megvan a respektje”

– Egyáltalán nem féltem Zidene-t a mély víztől és abban is biztos vagyok, hogy több türelmet fog kapni a vezetőségtől, mint az elődei – vélekedett Sándor Tamás. – Szerintem óriási resepktje van Madridban, neki elég ha csak szigorúan néz az öltözőben, nem hiszem, hogy föl kellene emelnie a hangját ahhoz, hogy ráfigyeljenek a játékosai. Rendkívül szimpatikus sportember, remélem, sikerrel jár a Real Madrid vezetőedzőjeként!