Többszörös arc- és koponyacsonttörés egyetlen ökölcsapástól

Debrecen – Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emeltek vádat azzal az elkövetővel szemben, aki úgy megütötte vitapartnerét, hogy az elesett, és nagyon csúnyán beverte a fejét.

A vád szerint 2017. június 1-jén, 18 óra körül, az ittas sértett a debreceni lakóhelye közelében lévő presszóba indult, útközben találkozott a vádlottal, aki a kutyáját póráz nélkül sétáltatta. A sértett ezt szóvá tette, mire a vádlott a kutyáját magához hívta, majd rácsatolta a pórázt. A vádlott és a sértett közötti konfliktus azonban tovább folytatódott, szóváltásba keveredtek, és a vita hevében a sértett belerúgott a vádlott kutyájába.

Ezt észlelve a vádlott feldühödött, és a vele szemben álló sértett bal arcát, ököllel, egy alkalommal, nagy erővel megütötte. A sértett hanyatt esett, és a fejét az aszfaltozott útba ütötte, majd eszméletét vesztette.

A vádlott, látva a sértett állapotát, elhagyta a helyszínt, és a közelben lévő lakásába távozott, ahonnan őt rövid időn belül előállította a rendőrség.

A sértett a bántalmazás miatt többszörös arc- és koponyacsonttörést szenvedett, továbbá agyállományi zúzódás, illetve agyduzzanat is kialakult, mely sérülések gyógytartama nyolc napon túli.

A sértett sérülése életveszélyes volt, életét az idejében érkező szakszerű orvosi ellátás és beavatkozás mentette meg.

A szabadlábon lévő vádlott ellen a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken – olvasható az ügyészség honlapján. A vádiratban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.