Többféle őrség is vigyázza a falubelieket

Tetétlen – A településen évek óta folyamatosan működik polgárőrség, hiszen a lakosság számához viszonyítva aránytalanul magas volt a tulajdon elleni bűntények száma.

– Tetétlen egy kis község, de ennek ellenére szükség volt arra, hogy folyamatosan járőrözzenek. Néhány éve megalakult a kéttagú településőrség, akik szintén a lakosok és a falu biztonságát felügyeli. Emellett sok terménylopás is történt, amelyet a gazdák megelégeltek. Velük egyeztetve létrehoztuk a mezőőrséget, amely szintén két tagot számlál. Mióta ők is szolgálatban vannak, azóta nincs tudomásunk arról, hogy valakitől illetéktelenek elvitték volna a terményt – nyilatkozta Borbélyné Fülöp Hajnalka, a település polgármestere. Hozzátette, a bűnmegelőzésben a közmunkaprogram is nagy előrelépést jelentett. Elmondása alapján a lakosság nagy része dolgozik, pénzt keres, így nincs rászorulva arra, hogy mástól lopjon.

HBN–BR0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdetés