Helyi közélet

2014.07.17. 15:52

Dögszagtól szenvednek

Debrecen - Főleg kisgazdák szállítanak olyan autókon állati tetemeket, amelyekből árad a bűz.

Debrecen - Főleg kisgazdák szállítanak olyan autókon állati tetemeket, amelyekből árad a bűz.Egyik olvasónk arról számolt be, hogy az Erzsébet, a Wesselényi és a Vágóhíd utcákon járva, fényes nappal elhullott állatokat szállítanak teherautókkal. Utánuk percekig iszonyatos bűz terjeng a levegőben. „Szinte felkavarodik a gyomrom, valahányszor összetalálkozom egy ilyen szállítmánnyal. Egy ismerősöm mesélte, hogy ő az emeletről rálát ezekre a konténeres autókra és még csak le sincsenek takarva a nagy hőségben a döglött állatok! Némelyik konténerből még lé is csorog” - írta Magi Zsolt László.

Kizárt a nem zárt

Megkerestük a Debrecen határában, Bánk mellett állati fehérjefoldozással foglalkozó ATEV Zrt-t, ahonnan a panaszra azt a választ kaptuk, hogy az Európai Unióhoz történt csatlakozásunk óta ők kizárólag teljesen zárt és szigetelt teherautókban szállítják az elhullott állatokat. Ennek ellenére a nyári kánikulában mégis előfordulhat „némi szaghatás” – ismerte el a cég vezérigazgatója. Dr. Ádor Sándor szerint, idővel a kocsiajtók szigetelése tönkremegy, elsősorban ezért fordulhat elő, hogy néha valóban csöpög a lé.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában