Több volt a meccsben

Akt.:
Több volt a meccsben
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A DVSC döntetlent játszott Újpesten, de ha pontosabb a befejezéseknél, nyerhetett volna.

A második helyezett fogadta az egy ponttal mögötte loholó harmadikat, vagyis a forduló rangadóját rendezték meg szombat délután a Szusza Ferenc Stadionban. A debreceniek a héten többször is hangoztatták, hogy győzelmi szándékkal utaznak Újpestre és terveik szerint a kilencven perc lefújását követően már ők állnak az ezüstérmes pozícióban.

Ahhoz, hogy ez teljesüljön, gólerős játékra volt szükség a vendégektől, akik nem óvatoskodtak, bátor támadójátékukkal a meccs elején meg is lepték a hazaiakat.

Agilis Holman

Bár a találkozó legelején Radosevicnek akadt munkája, ezt követően egyértelműen a hajdúságiak akarata érvényesült. Brkovics és Szakály is veszélyeztette Balajcza kapuját, a legnagyobb ziccerre pedig a 13. percig kellett várni: Bódi elvitte a labdát a hálóőr mellett, visszagurított, Kulcsár lövését pedig csak a gólvonalról tudták kiügyeskedni az újpestiek. A félidő közepén ugyancsak Kulcsár Tamás került kecsegtető szituációba, de nem találta el a labdát a kapu előtt.

Jobban játszott a Debrecen, érett a piros-fehérek találata, amely végül egy büntetőből született meg. A nagy kedvvel futballozó Holman Dávid keveredett be a tizenhatoson belülre, amikor Litauszki buktatta. A jogos tizenegyesből Szakály Péter a balra vetődő kapus mellett a jobb sarokba vágta a labdát.

Megvolt tehát az áhított vezetés, amely akár több gólos is lehetett volna.

Oda is fújt egyet

A szünet után mintha kissé az öltözőben maradt volna a Loki, Balogh Balázs közelről majdnem ki is egyenlített, de nagyot hibázott. Amint arra számítani lehetett, a hátrányba került lilák jöttek előre, nagy erőket mozgósítva a gólért, a debreceniek olykor beszorultak és csak a kontrákban bízhattak. Volt is lehetőségük az ellencsapásokra Szakályéknak, azonban egy kíméletlen befejezőcsatár hiányzott a piros mezesek közül. Ennek ellenére úgy tűnt, kibírja a nyomást a DVSC-TEVA, ám öt perccel a lefújás előtt a bíró a másik oldalon is befújt egy tizenegyest, sőt a reklamáló Bódit kiállította. A büntetőt Lencse gólra váltotta, ezzel kialakult a végeredmény.

Nem rossz az egy pont az Újpest otthonában, de kicsivel jobb támadójátékkal ez simán lehetett volna három is.

HBN


Mesterszemmel

Zoran Campara (Újpest): Az első félidőben álmosan kezdtük a meccset, sokat hibáztunk, és az adódó lehetőségeket nem használtuk ki. A második játékrészben pörgősebbek, kezdeményezőbbek voltunk. Gólt szereztünk és a mérkőzést is megnyerhettük volna. Megérdemeltük volna a győzelmet.Kondás Elemér (DVSC): Harcos, fordulatos, nagyon jó mérkőzést vívott a két csapat. Egy jó formában lévő Újpesthez jöttünk, kemény mérkőzésre számítottunk, és ezt kaptuk. Az első félidőben helyzeteinket kihasználva eldönthettük volna a meccset. Az egy ponttal nem vagyok elégedett, megvoltak a lehetőségeink, megnyerhettük volna az összecsapást.OTP Bank Liga, 22. forduló
Újpest FC – DVSC-TEVA 1-1 (0-1)

Szusza-stadion, 3347 néző. Vezette: Farkas (Király, Márkus)

Újpest: Balajcza – Nagy T. (Kecskés 18.), Heris, Litauszki, Mohl – Balogh B. (Kabát 79.), Windecker – Andric, Bardhi, Hazard (Angelov 46.) – Lencse

DVSC: Radosevic – Jovanovic, Mészáros, Brkovics, Korhut – Bódi, Varga J., Szakály, Horváth Zs. (Djelmic 69.) – Holman (Tisza 46.) – Kulcsár (Sidibe 89.)

Gól: Szakály (11-esből, 38.), Lencse (11-esből, 87.)
Sárga lap:Windecker (23.)
Kiállítva: Bódi (85.)

hirdetés