Több tonnányi hal fogyott a csegei fesztiválon

Több tonnányi hal fogyott a csegei fesztiválon
© Fotók: Kovács Péter
Tiszacsege – Halászlében két és fél tonna, sülve közel 800 kiló hal fogyott el a kompkikötőnél szombaton megrendezett IX. Tiszacsegei Halászlé Fesztiválon.

Az elfogyasztott hal mennyiségére vonatkozó adatokat Szalai Jánostól, a csegei halászcsárda üzemeltetőjétől tudjuk, aki azt is elmondta, hogy a hatvan fős sütő-főző-kiszolgáló személyzet a fesztiválra hagyományos, illetve a különlegesnek számító korhely halászlevet is készítik. Most körülbelül fele-fele arányban volt igény a vendégek részéről, akik késő délelőttől hosszú sorokban türelmesen várakoztak, hogy hozzájuthassanak a tájegység különleges gasztronómiai kínálatához.-A tiszai hal, az csak tiszai hal, ezért érdemes minden évben elutazni Miskolcról a fesztiválra – magyarázza a családjával türelmesen sorban álló Nagy Lajos. – Komppal érkeztünk, ami külön program volt mindannyiunknak.
-A tiszagáton érkeztünk biciklivel, végigjárjuk a kirakodóvásárt, megnézünk egy-két színpadi produkciót, eszünk egy-egy sültkeszeget, majd visszamegyünk Tiszafüredre – válaszolta kérdésünkre Szabó Roland és kerékpáros társa.

HBN-KZS