Több telket is érintő tüzet fékeztek meg a tűzoltók Debrecenben

Több telket is érintő tüzet fékeztek meg a tűzoltók Debrecenben
© Illusztráció: katasztrófavédelem
Hajdú-Bihar – Szerdára csökkent az avartüzek száma, de még így is adtak munkát a tűzoltóknak.

Szerda délután száraz avar égett Debrecenben, a Bayk András kertben. A több telket is érintő tüzet a debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Ezen kívül még két alkalommal kellett a megyei tűzoltóknak avartűzhöz kivonulniuk tegnap. Debrecenben, a Kanális utcában a debreceni hivatásos tűzoltók avatkoztak be, míg a 4. számú főút százhetvenhetedik kilométerszelvényének mentén a püspökladányi tűzoltók oltották el a feltörő lángokat. Személyi sérülés és anyagi kár egyik esetben sem történt.

Nyírmihálydiban, a Temető utcában beizzott egy lakóház kéménye tegnap délután. A szakolyi és a nyíradonyi tűzoltók kéziszerszámokkal tisztították meg a kéményt. Személyi sérülés nem történt.

Tegnap délután műszaki mentéshez riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat. Hajdúsámsonban, a Domb utcában munkagép döntött ki egy gázcsonkot egy építési telken. A gázszivárgás miatt a környéken lakók elhagyták az ingatlanokat, amíg a gázszolgáltató a javításon dolgozott. A tűzoltók a területet egy vízsugárral felügyelték, a beavatkozást a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányította.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –