Több száz gyerek futott a békéért Hajdúsámsonban

Több száz gyerek futott a békéért Hajdúsámsonban
© Fotó: Magánarchívum
Hajdúsámson – Magyarország az idén tizennyolcadik alkalommal kapcsolódott be az európai országokat összekötő váltóba. A Peace Run (Békefutás) a világ legnagyobb váltófutása, amelynek célja, hogy a sport összekovácsoló ereje által fejlessze az egyének, közösségek és nemzetek közötti békét és barátságot.

– Hajdúsámson városa is az útvonalak között szerepelt, így örömmel és megtiszteltetéssel fogadta a város a váltófutókat. Délután érkeztek a településre, csatlakoztak hozzájuk óvodánk és iskoláink tanulói – a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolából 300-an – így több, mint 400-an futottak be a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola elé. Dandé Lászlóné alpolgármester köszöntő szavaival üdvözölte a váltókat, valamint a sámsoni gyerekeket, hangsúlyozva a békét, a szeretetet. Vendégeink is bemutatkoztak, ki-ki a maga nyelvén, és megtanították óvodásainkkal, iskolásainkkal a béke dalát. A békét szimbolizáló fáklyát minden gyerek megfoghatta jókívánságát átadva a lángnak. A Csapókerti Általános Iskola Hajdúsámsoni Tagintézménye verssel kedveskedett a vendégeknek, az Eszterlánc Óvoda tánc koreográfiájával tetőzte a hangulatot, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola Békedalával érintette meg mindenki szívét. A békét jelképező fehér lufik felengedésével búcsúzott Hajdúsámson a nemzetközi futóktól, akik útjukon a reményt, barátságot és az örömöt hirdetik.​ – tájékoztatott Dandé Melinda kommunikációs referens.


pr3

Fotó: Magánarchívum


A több, mint két évtizedes múltra tekintő rendezvényt olyan híres személyiségek támogatták, mint II. János Pál pápa, Nelson Mandela, Muhammad Ali, Teréz anya. A Peace Run olimpiai stílusú váltófutás, amelyhez bárki csatlakozhat. A békét jelképező fáklyát egy nemzetközi futócsapat viszi országról országra. Az alapító, Sri Chinmoy alapelveit követve, minden országban a helyi szervezők önkéntesen végzik munkájukat, a helyi közösségek szolgálatára, a nemzetközi barátság és megértés jegyében.

HBN
hirdetés