Több száz évnyi adat köszönhető a játéknak

Akt.:
Több száz évnyi adat köszönhető a játéknak
© Fotó: Magánarchívum
Budapest – Öt nap alatt több mint félmillióan töltötték le a demenciakutatásra szánt appot.

A Telekom hazánkban május 5-én bemutatott, nemzetközi összefogással megvalósult, jótékony célú mobiljátékát, A tenger hősét 5 nap alatt több mint félmillióan töltötték le. Az alkalmazás 40 országban bekerült a TOP20 alkalmazás közé az App Store-ban és a Google Play áruházban, többségükben a legjobb ingyenes játék címet is elnyerte – írja a kutyu.hu.

A felhasználók eddig – a fejlesztők elképzeléseit messze felülmúlva – összesen 58 hónapnyi időt játszottak A tenger hősével, ami 725 évnyi hagyományos laboratóriumi kutatással egyenértékű. Korábban az ilyen vizsgálat koordinálása éveket vett igénybe, és legjobb esetben is csak pillanatképet adott igen alacsony számú önkéntes viselkedéséről. A tenger hőse (Sea Hero Quest) mobiljátékot kifejezetten azért fejlesztették ki, hogy létrejöjjön a világ legnagyobb, közösségi együttműködésre épülő adathalmaza a demenciakutatások előmozdítására. A kutatás célja, hogy elmélyítse a térbeli tájékozódásról meglévő tudományos ismereteket, illetve információval szolgáljon arról, hogyan működik agyunknak ez a területe.

A demencia 2050-re világszerte 135 millió embert érint majd – derül ki a „A demencia globális hatása” című jelentésből (2013–2050). A betegség megakadályozza az új emlékek kialakulását, gyakran elszigetelve és összezavarva az érintetteket. Számos demenciával küzdő ember számára az első jel a tájékozódási képesség elvesztése, amelynek következtében még a jól ismert helyeken és környezetben sem képesek eligazodni és tájékozódni.

A játékot itt töltheted le.

ÉKN
hirdetés