Több rendőrt az utcákra!

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: archív
Debrecen – Rosszul osztja be erőit a rendőrség. Túl sokat foglalkoznak közlekedési ügyekkel, miközben a közterületi bűncselekmények megelőzésére, felderítésére alig marad erejük – fogalmazta meg véleményét a Jobbik önkormányzati képviselője, Ágoston Tibor a Petőfi téren.

Hangsúlyozta: a sajtótájékoztató helyszínének megválasztása nem véletlen. A Nagyállomás környékén ugyanis sokan szembesülhetnek azzal, hogy napközben hajléktalanok és a menekülttábor lakói a szökőkútban fürödnek, esténként pedig rablók, prostituáltak is megjelennek. A szemét mellett ezen tevékenységek nyomai is megtalálhatóak a bokrok tövében.

Kulcsár Gábor, szintén Jobbikos önkormányzati képviselő kijelentette: a Sas utcán néhány napja nyitott vagyonvédelmi tanácsadó irodában dolgozók jobban tennék, ha kijönnének az utcára rendet tenni.

Debrecenben az elmúlt fél évben közterületen leggyakrabban a Piac utcán, a Petőfi téren és a Füredi utca környékén követtek el bűncselekményeket – tájékoztatott a rendőrség szóvivője. (Ugyanakkor az is igaz, hogy arra jár a legtöbb gyalogos.)

HBN-OCs