Több mint hatszáz betörés elkövetésével gyanúsítanak egy magyar csoportot Ausztriában

Akt.:
Több mint hatszáz betörés elkövetésével gyanúsítanak egy magyar csoportot Ausztriában
© Illusztráció: Getty Images
Salgótarján – Ausztria területén működő magyar bűnözői csoport tagjait fogták el osztrák és magyar rendőrök. Az elkövetők szinte kizárólag nagy értékű kerékpárokat loptak el, több mint 600 betörés elkövetésével gyanúsítják őket – hangzott el a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán Salgótarjánban tartott sajtótájékoztatóján.

Bárnai Balázs, a rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője elmondta: a 12 gyanúsított a 608 betöréssel mintegy 600 ezer euró (185 millió forint) kárt okozott, elsősorban Alsó- és Felső-Ausztriában.

A csoport néhány tagját 2016 nyarán fogták el. Mivel egyikük Nógrád megyei, az osztrák rendőrök felvették a kapcsolatot a nógrádi rendőrökkel. A 12 gyanúsított egyébként Magyarország több vidékéről származik, vezetőjük szombathelyi; heten előzetes letartóztatásban vannak.

A büntetőeljárást Ausztriában folytatják le.

Erwin Meindlhumer, a felső-ausztriai tartományi rendőrség bűnügyi igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, a gyanúsítottak főleg lakóépületek pincéit törték fel. A kerékpárokat Magyarországon értékesítették.

– MTI –