Több mint egymilliárdot csaltak ki

Akt.:
Több mint egymilliárdot csaltak ki
Debrecen – Egy debreceni cég többszáz sértettől, több mint egy milliárd forint értékben vett át összegeket, melyet saját céljaikra használták fel.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság hűtlen kezelés és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást hét debreceni lakos ellen.

2011 júliusában érkezett feljelentés a megyei rendőr-főkapitányságra az ügyről. A gyanúsítottak egy Debrecenben épülő társasház vevőit tévesztették meg, azzal, hogy az általuk befizetett vételárral sajátjukként rendelkeztek. A cég munkatársai 2005 januárja és 2011 decembere között több mint 200 sértettel kötöttek adásvételi előszerződéseket, illetve szerződéseket. A társaság tagjai több mint egymilliárd forintot vettek át a vásárlóktól, azonban az összegeket a finanszírozó pénzintézetnek nem fizették be, hanem saját céljaikra használták fel, ezáltal a sértettek nem szereztek tulajdonjogot a kifizetett ingatlanokon.

A nyomozók a 37 és 60 év közötti nőket és férfiakat csalás, sikkasztás, hűtlen kezelés, közokirat-hamisítás, pénzmosás, csődbűncselekmény és magánokirat-hamisítás elkövetésének megalapozott gyanújával hallgatták ki.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya 2014. július 15-én befejezte a nyomozást Á. Ferenccel, K. Tímeával, L. Gáborral, L. Lászlóval, N. Mártával és Sz. Tamással, valamint Sz. Veronikával szemben és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –