Több mint 200 millió forintnyi számítógép alkatrészt lopott két debreceni férfi

Több mint 200 millió forintnyi számítógép alkatrészt lopott két debreceni férfi
© Illusztráció: Matey István
Debrecen – A Hajdú-Bihar megyei nyomozók vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást a két gyanúsítottal szemben.

Egy külföldi cég debreceni telephelyének vezetője tett feljelentést 2014. június 16-án a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon arról, hogy az alkalmazottak számítógép alkatrészeket tulajdonítottak el a cégtől.

A nyomozók a széleskörű adatgyűjtés és tanúkihallgatások eredményeként megállapították, hogy két dolgozó 2012. január és 2014. május között naponta olyan alkatrészeket vett fel a cég raktárából, amelyeket az általuk javított berendezésekhez használtak, azonban azok nagy részét nem építették be, hanem a gyár területéről kivitték és értékesítették azokat.

A Gazdaságvédelmi Osztály munkatársai a 34 éves V. Krisztiánnál és a 35 éves M. Zsoltnál tartott házkutatások alkalmával több, a gyárból származó számítógép alkatrészt találtak, amelyeket lefoglaltak és visszaadtak a sértett cégnek.

A két férfit a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A megalapozott gyanú adatai szerint V. Krisztián közel 9000 darab alkatrészt tulajdonított el, amelyeknek értéke körülbelül 193.000.000 Forint, míg M. Zsolt körülbelül 900 darab számítógép alkatrészt tulajdonított el, amelyek értéke közel 10.300.000 Forint.

Az ügyben a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya a debreceni lakosokkal szemben a sikkasztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés