Több mint 150-en kaptak diplomát hétvégén Debrecenben

Több mint 150-en kaptak diplomát hétvégén Debrecenben
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A nyári diplomaosztók sorában elsőként az Általános Orvostudományi és a Zeneművészeti Kar végzős hallgatói vették át okleveleiket a Debreceni Egyetemen. Pénteken és szombaton több mint 150-en tettek esküt hivatásukra.

Kilencvenöten vették át doktori oklevelüket Csernoch László tudományos rektorhelyettestől és Mátyus László dékántól június 16-án, pénteken, az Általános Orvostudományi Kar diplomaosztóján.

Az egyetem Díszudvarán 31 magyar és 64 külföldi állampolgárságú diákot avattak orvossá, miután esküt tettek arra, hogy orvosi tudásukat a betegségek megelőzésére, a betegek testi-lelki javára, betegségük gyógyítására fordítják. Öt magyar és nyolc külföldi tanuló végezett summa cum laude minősítéssel.

Az ünnepi tanácsülésen elismeréseket is átadtak. Címzetes egyetemi tanári címmel tüntették ki Boros Péter osztályvezető főorvost a Debreceni Egyetem érdekében végzett kiemelkedő munkájáért. Oklevéllel jutalmazták Balla Gábort, az Általános Orvostudományi Kar most végzett hallgatóját a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programjában végzett kiemelkedő munkájáért. A pénteken felavatott orvosdoktorok közül Mihali Pálnak és Balla Gábornak Pro Facultate Iuventutis díjat adományoztak kiemelkedő tanulmányi és közéleti tevékenységük elismeréseként. A DEHÖK Elnökségi Elismerő Oklevelét a Debreceni Egyetemen végzett szakmai és közéleti tevékenységük elismeréseként a friss diplomások közül Balla Gábor, Balogh Kinga, Mihali Pál, Silye Annamária, Hamad Mussa és Helgadóttir Solveig Lind vették át.

Fotó: Molnár Péter Fotó: Molnár Péter ©

A Zeneművészeti Kar a hagyományokhoz hűen idén is zenés ünnepséggel búcsúztatta végzős hallgatóit. Ebben a tanévben alapképzésben 13-an, mesterképzésben pedig 45-en tettek eleget a diplomakiadás feltételeinek. A művész-, illetve tanár szakok végzettjei a magyar és az egyetemes kultúra szolgálatára esküdtek fel a Liszt teremben június 17-én, szombaton megtartott diplomaosztón.

Az egyetem hallgatói érdekében kifejtett több évtizedes kimagasló tevékenységéért „Pro Auditoribus Universitatis Debrecen” Díjat vehetett át az ünnepségen Duffek Mihály dékán, az elismerést az adományozó Hallgatói Önkormányzat elnöke, Bognár István Ádám adta át. A DEHÖK emellett Elnökségi Elismerő Oklevéllel jutalmazta a kar klasszikus klarinétművész mesterszakos hallgatóját, Tóth Anitát, a Debreceni Egyetem Kiváló Hallgatója kitüntetést pedig országos versenyeredményei, kiváló tanulmányi átlaga és példamutató emberi értékei miatt Szekér Attila klasszikus ütőhangszerművész érdemelte ki ebben a tanévben.

– Debreceni Egyetem –
hirdetés