Több mint 100 ok az örömre

Akt.:
Több mint 100 ok az örömre
Serra György elégedett volt a DHSE 2013-as fejlődésével és reméli, hogy 2014-ben tovább gyarapodik a klub.

Újabb sikeres naptári évet zárhatott a Debreceni Honvéd Sport Egyesület (DHSE) mind a vezetőség, mind a versenyzők szempontjából, klubjuk remek munkáját pedig bizonyítja, hogy 2013-ban már hatszázra nőtt a tagjainak száma.

Érmekben nem volt hiány

Az eredmények nem maradtak el ebben az idényben, és ugyan a Felnőtt Országos Bajnokság nem a tervek szerint sikerült, az egyesület mégis több mint száz érmet gyűjtött be mind a három fegyvernemben, amelyből kiemelkednek a párbajtőrben szerzett elismerések. Nemzetközi, illetve hazai szinten a DHSE három kiválósága: Mihály Kata, Zavoda Dóra és Serra Solt sorra hozta a cívisvárosba a medáliákat. Mihály és Zavoda pedig sikerüket a kazanyi Universiadén való részvétellel pecsételték meg.
A hajdúsági vívóklub számára a szolnoki Vidékbajnokság bizonyult a szezon legeredményesebb versenyének, hiszen az érmek egyharmadát elhozták (66/22). Kardban a kadettek mezőnyében Urbán Ádám és Leitner Dorka bebizonyította idén, hogy 2014-ben számolni kell velük a dobogóért vívott harcban, de nem szabad elmenni Dr. Szentkirályi István sikere mellett sem, aki a várnai veterán vb-n a magyar tőrcsapattal aranyat szerzett. Végül a kerekesszékes vívók is igazolták egyesületük és edzőik remek munkáját, miután a decemberi felnőtt ob-ról négy éremmel térhettek haza.

A jó közeg megtartása

A 2013-as év a klubvezetés szempontjából is felejthetetlen marad, miután Serra György, a DHSE ügyvezető igazgatója Hajós Alfréd-díjban részesült az egyesületben elvégzett munkájáért.
– A menedzsment tökéletes működésének elismerése volt ez a díj – mondta Serra György. – Sikeresen lezártunk egy uniós pályázatot, amellyel központunk egy konditeremmel bővült, valamint energiahatékonnyá tettük a vívótermet. A vívószövetségben is olyan pozíciókat töltünk be, amelyet sportdiplomáciai sikerként könyvelhetünk el. Az edzőink és versenyzőink sikerességét az idei eredmények mutatják, hiszen több mint 100 érmet szereztünk, amelynek kétharmadát párbajtőrözőink gyűjtötték be, egyharmadán pedig a tőrözők és a kardozók osztoznak. Megemlíteném a Vidékbajnokságot is, amelyen erődemonstrációt tartott a klub a 22 megszerzett éremmel. A legfontosabb, hogy 2014-ben is mindenki a legjobb tudása szerint dolgozzon és megmaradjon az a jó közeg, ami a klubra jellemző, illetve szeretnénk még több gyerekkel megismertetni ezt a sportágat. A legfőbb célunk, hogy a jövő évi felnőtt OB-n minden fegyvernemben tudjunk csapatot indítani.

HBN-MALTovábbi hírek a haon-sportoldal kategóriából

Sporthírek