HAON Sziréna

2018.09.22. 09:11

Több helyen is lángok csaptak fel

Hajdú-Bihar - A megye több településén is riasztották a tűzoltókat pénteken.

Hajdú-Bihar - A megye több településén is riasztották a tűzoltókat pénteken.

Egy tízemeletes társasház szemétledobójában keletkezett tűz miatt riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat péntek hajnalban, Debrecenben, a Domokos Lajos utcában – tájékoztatta lapunkat a megyei katasztrófavédelem illetékese. A szóvivő hozzátette, a tűzoltók a tüzet eloltották, és a lépcsőházat is átszellőztették.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, pénteken százötven körbála égett teljes terjedelmében Hajdúszovát külterületén, a Kotszegi kertben. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángok terjedését. Nagyobb anyagi kár keletkezett.

Egy fűzfa egyik ága is gondot okozott péntek délelőtt Debrecenben: az úttestre borult és a közúti forgalmat veszélyeztette a Böszörményi úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói motoros láncfűrész segítségével a faágat eltávolították.

Pénteken egy családi ház kéményében Létavértesen, az Irinyi utcában a korom gyulladt meg. A létavértesi önkormányzati és a debreceni hivatásos tűzoltók érkezése előtt az ott élők a tüzet eloltották, így az egységek az utómunkálatokat végezték el kéziszerszámok segítségével.

Kukoricatarló kapott lángra Szentpéterszeg külterületén, a Jókai utca végében. A négyhektáros területet a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el.

Ahogy arrról szintén beszámoltunk, kigyulladt és teljes terjedelmében lángolt egy körbálák tárolására használt hodály Debrecen külterületén, a Nagycsere tanyán, pénteken. A tűz átterjedt az aljnövényzetre és több villanyoszlopra is. A város hivatásos tűzoltói két vízsugárral és kéziszerszámok segítségével végezték az oltást, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával. A tűzben egy ember megsérült, őt a mentőszolgálat kórházba szállította.

Nyolcszáz négyzetméteres területen a száraz avar lángolt péntek délután Nyíradonyban, a Malom utca végében. A nyíradonyi és a szakolyi tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Püspökladány külterületén, Kaba irányában is avartűzhöz riasztották a tűzoltókat. A püspökladányi hivatásos egység egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltotta el a lángokat.

A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók is hasonló esethez vonultak péntek délután. Berettyóújfaluban, a Szillér utcában is a száraz avar égett, melyet a tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltottak el.

Egy konzervgyári palettázó gép okozta egy ember halálát tegnap késő este Balmazújváros külterületén, Telekföldnél. A helyszínre a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik a műszaki beavatkozást végezték.

A megyei mentőknek is bőven akadt dolguk pénteken, ők összesen 186 feladatot láttak el. Az OMSZ illetékese ezek közül kiemelte: Debrecenben a Pósa és a Kishegyesi út kereszteződésében egy személygépkocsi és egy motoros ütközött péntek délután, a balesetben egy ember sérült könnyebben, akit a mentők kórházba szállítottak.

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amely könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány három személyt fogott el, akik közül kettőt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, egy személyt pedig a vele szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök húsz embert állítottak elő, köztük kettőt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés hat esetben történt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!