Több milliárd forint logisztikai fejlesztésekre

Debrecen – Három év eleji nagy keretösszegű pályázat is az üzleti környezet támogatását célozza.


Februárban érkezik a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) „Logisztikai szolgáltató központok fejlesztéseinek támogatása” című pályázata, amelynek révén a logisztikai vállalkozások szolgáltatásaik és infrastruktúrájuk minőségét fejleszthetik tovább.

Startupoknak

Áprilisban az „Innovációs ökoszisztéma építése” címmel nyílik meg egy pályázat, amely az innovatív startupok támogatását célozza különböző inkubátor szervezeteken keresztül. Januártól pedig már a turisztikai non-profit szervezetek számára is elérhető egy nagy keretösszegű pályázat, amely a magyar turizmus versenyképességének növelését szolgálja a különböző turisztikai menedzsment szervezetek támogatásán keresztül. A Multicontact szakértői szerint a három pályázat jelentősége a hazai üzleti környezet hosszú távú élénkítésében rejlik.

11 milliárd

A három pályázat összesen 11 milliárd forintos keretösszeggel járul hozzá a magyar turizmus, a vállalkozói szféra, illetve a hazai logisztikai szektor hosszú távú élénkítéséhez. „Jelentős pályázati dömpingre számíthatunk, mind a pályázati kiírások, mind a támogatási kérelmek mennyiségét tekintve. A tavalyi év utolsó napjaiban összesen 25 pályázati kiírás jelent meg a gazdaságfejlesztés és innováció, a közlekedés, a terület- és településfejlesztés, a vidékfejlesztés, illetve az emberi erőforrások fejlesztésének területén” – mondta Kolossa Péter, a MultiContact Consulting Kft. EU források igazgatója.

HBN
hirdetés