Több közlekedési baleset történt, a rendőrség óvatosságra int

Több közlekedési baleset történt, a rendőrség óvatosságra int
© Fotó: police.hu
Hajdú-Bihar – Súlyos és könnyű sérüléseket szenvedtek a járművezetők. A Hajdú-Bihar megyei rendőrök a balesetek megelőzése érdekében kérik a járművezetőket, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Egy férfi az általa vezetett személygépkocsival közlekedett 2018. augusztus 21-én 12 óra 50 perc körül Debrecenben, a Karinthy Frigyes utcán. A sofőr a Tankó Béla utca kereszteződésében balra kanyarodott, azonban nem győződött meg arról, hogy járműve előzését már egy másik jármű megkezdte és nekiütközött a vele azonos irányba kerékpárral közlekedő lánynak. A baleset következtében a 15 éves biciklis elesett és az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyű sérülést szenvedett.

Debrecenben, a Külsővásártéren közlekedett 2018. augusztus 21-én 13 óra 45 perckor egy férfi az általa vezetett Audi típusú személygépkocsival. A sofőr nem tartott megfelelő követési távolságot az előtte, vele azonos irányban közlekedő Volkswagen típusú gépkocsi mögött és annak forgalmi ok miatt történő lassításakor, megállásakor hátulról nekiütközött.

kulsoFotó: police.hu

A baleset következtében a Volkswagent vezető nő az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyű sérüléseket szenvedett.

A Debreceni Rendőrkapitányság vizsgálja a balesetek körülményeit.

Egy 62 éves férfi kerékpárjával közlekedett Biharkeresztesen, a Széchenyi utcán a Vörösmarty utca felől a Dobó utca irányába 2018. augusztus 21-én 12 óra körül. A helyi lakos úgy váltott sávot biciklijével, hogy közben nekiment egy szabályosan közlekedő személygépjárműnek, majd elesett. A balesetben a biharkeresztesi férfi súlyos sérüléseket szenvedett. A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.

DSC_1543Fotó: police.hu

A Püspökladányi Rendőrkapitányság vizsgálja annak a balesetnek a körülményeit, amelyben a kerékpáros könnyű sérüléseket szenvedett. Egy 64 éves férfi biciklivel közlekedett 2018. augusztus 21-én 12 óra 30 perc körül Püspökladányban, a Bessenyei utcán a Debreceni utca felől a Gárdonyi utca irányába. Haladása során a helyi lakos áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol egy Opel típusú gépkocsi oldalának nekiment és elesett.

DSC_0964Fotó: police.hu

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –


A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a következőket tanácsolja a járművezetőknek:

  • A legjobb prevenció minden esetben a közlekedési szabályok megtartása, azonban a megváltozott időjárási viszonyokhoz való alkalmazkodás is kiemelten fontos. Aki nehezen viseli a meleget, ebben az időszakban lehetőleg ne üljön volán mögé! Ha feltétlenül szükséges elindulni, akkor vezessen mindig kipihenten és gyakrabban álljon meg felfrissülni, és előre tervezze meg az útvonalat!
  • Fogyasszon kellő mennyiségű folyadékot és mindig legyen a gépkocsiban hűtött ásványvíz vagy üdítőital!
  • Legyen türelmes, vezessen kissé lassabban, tartson nagyobb követési távolságot!
  • Ha megáll a járművel, lehetőleg ne napos helyen hagyja! Soha ne hagyjon a parkoló gépjárműben kisgyermeket vagy háziállatot, még rövid időre sem, mert a felforrósodott utastérben ennek akár életveszélyes következményei is lehetnek!
  • Az évszak másik sajátossága a váratlanul lezúduló, özönvízszerű esőzés, mely szintén próbára teszi a gépjárművezetőket. A látótávolság hirtelen csökkenésén túl az autósok nagy része nem számol az úgynevezett „vízen futás” veszélyeivel. Ilyenkor a kerék fokozatosan elveszíti kapcsolatát az úttesttel, „felfut” a vízre, és a tapadás megszűnése miatt a jármű kormányozhatatlanná válik. Mindez akkor alakul ki a legkönnyebben, ha a nagy sebesség kopott gumiabroncsokkal párosul. Az autógumi futófelületének bordázatát nyáron is ellenőrizni kell, zivatar idején azonnal csökkentsék a sebességüket, vagy álljanak félre, és ha csendesedik az eső, akkor folytassák útjukat!