Több helyen is égett a nádas a megyében

Akt.:
Több helyen is égett a nádas a megyében
© Illusztráció: Pixabay
Hajdú-Bihar – A szabadtéri tüzek még mindig sok munkát adnak a lánglovagoknak. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől és a rendőrségtől.

Tegnap délben kukorica tarló gyulladt meg Hajdúszoboszlón, a Csatornakert Pityeri dűlőben. A tűz összehordott szemétre, palára, berendezési tárgyakra is átterjedt. A lángokat a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el.

Fél hektáros területen égett a nádas kora délután Kaba és Hajdúszovát között a Keleti-Főcsatorna hídjánál. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat. Késő este Földes és Hajdúszovát között a 4805-es számú út mellett a nád égett. A püspökladányi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Késő este Hajdúnánáson, az Attila utcában egy autó az árokba hajtott. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók vonultak, akik átvizsgálták a járművet és áramtalanították azt. Az autó vezetője nem sérült meg.

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában 1 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amely könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 4 személyt fogott el, akik közül 2 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 2 főt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 13 személyt állítottak elő, köztük 11 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 6 esetben történt.