Több helyen is ebzárlat van a megyében

Több helyen is ebzárlat van a megyében
© Illusztráció: HBN-archív
Hajdú-Bihar – Ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendeltek el Hajdúböszörmény, Hajdúdorog, Balmazújváros, Hortobágy, Tiszacsege, Egyek és Újszentmargita teljes közigazgatási területére október 5-étől október 27-ig.

Erről a Hajdúböszörményi Járási Hivatal rendelkezett. A közlemény szerint a döntés oka, hogy Hajdú-Bihar megye területén október 6. és 11. között kerül sor a vadon élő húsevők őszi veszettség elleni, szájon át történő immunizálására. Az oltóanyagot tartalmazó csalétkeket repülőgépből szórják ki.

Az ebzárlat tartama alatt minden kutyát és macskát elzárva, illetve a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek. A kutyát megkötni akkor nem kell, ha a zárt udvarból nem tudnak elszökni. A zárlat ideje alatt – áll a közleményben – csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad a tartási helyéről kivinni. A tilalom ideje alatt legeltetni a lakott településen belül az erre kijelölt helyen, ennek hiányában pedig a település határától számított ezer méteren belül lehet, tilos viszont vándorolva legeltetni viszont.

HBN

Címkék: , ,