Több hajdú-bihari városban is okozott bajt a hétvégi vihar

Több hajdú-bihari városban is okozott bajt a hétvégi vihar
© Fotó: katasztrófavédelem
Hajdú-Bihar – Bőven adott munkát a megye tűzoltóinak a hétvége szeles, viharos időjárása. Berettyóújfaluban házba csapott villám, Nádudvaron a felgyűlő csapadékvíz veszélyeztetett lakóházakat, míg Debrecenben egy ház homlokzatát bontotta meg a szél.

Villám csapott egy lakóházba és a hozzá tartozó melléképületbe pénteken késő délután Berettyóújfaluban, az Akácos utcában. A villám kirepítette a falból a villanyórát, a kötésdobozban lévő vezetékek összeégtek, egy ágy pedig meggyulladt. A tüzet az ott lakók eloltották a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kiérkezéséig, akik egy vízsugár és egy porral oltó készülék védelmében átvizsgálták az épületet, és megszüntették a füstölést. A sérült elektromos hálózat miatt értesítették az áramszolgáltató szakembereit. Az eset során személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Jelentős mennyiségű csapadékvíz gyűlt fel pénteken délután Nádudvaron, a Vajastó közben, a víz több lakóházat is veszélyeztetett. A püspökladányi hivatásos tűzoltók két szivattyúval távolították el a vízmennyiséget. Személyi sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett.

Egy villanyoszlopra szerelt transzformátor teteje füstölt pénteken éjjel Hajdúnánáson, az Erdősor utcában. A helyi hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt, míg az áramszolgáltató szakemberei megérkeztek a helyszínre.

Két személygépkocsi ütközött össze a 3323-as közút harmadik kilométerszelvényén, Balmazújváros közelében szombaton reggel. A balmazújvárosi önkormányzati és a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, és feszítő-vágó berendezéssel kiszabadították az egyik autóba szorult embert. Az úttestre folyt olajat a közútkezelő szakemberek itatták fel. A mentősök négy sérültet szállítottak kórházba. A beavatkozás teljes útlezárás mellett zajlott.

hb22

Fotó: katasztrófavédelem

A debreceni Hadházi útra riasztották a megyeszékhely tűzoltóit szombaton délelőtt, ahol egy ember nem adott életjelet magáról. A tűzoltók az ablakon keresztül bejutottak a lakásba, hogy beengedjék a mentősöket, akik megállapították, hogy a lakó elhalálozott.

Dagasztógépbe szorult egy alkalmazott keze szombaton délután Debrecenben, egy Borz utcai étteremben. A helyi hivatásos tűzoltók feszítő-vágóval szabadították ki a sérült kezét, akit a mentőszolgálat kórházba szállított.

Elesett és nem tudott ajtót nyitni egy idős ember szombaton délután Hajdúböszörményben, a Március 15. utcában. A hajdúböszörményi tűzoltók az erkélyen keresztül behatoltak a lakásba, hogy beengedjék a mentősöket, akik kórházba szállították a sérültet.

A viharos időjárás miatt Debrecenben megsérült egy Széchenyi utcai ház külső homlokzata szombaton délután. A megyeszékhely tűzoltói félpályás útlezárás mellett tolólétrán távolították el a meglazult téglákat. Az eset során személyi sérülés nem történt.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –