Több generáció egy versenyen

Több generáció egy versenyen
© Fotó: Bánhegyi Zoltán
Balmazújváros – Folytatták a hagyományt, ismét sokan bekapcsolódtak az Autómentes Nap programsorozatába Balmazújvároson.

A Veres Péter Kulturális Központ előtt tizenhét hétfős csapat indult körútra Balmazújváros területén. Az Európai Mobilitási Héten a kerékpáros körversenyen a település intézményei mellett új helyszínekkel is találkozhattak a kerékpárosok. Sós Csaba, a Veres Péter Kulturális Központ megbízott igazgatója kiemelte, hogy egész évben ez az egyik ilyen rendezvény, ahol a város intézményeinek vezetői, dolgozói, valamint az iskolák tanulói találkozhattak. Itt voltak Balmazújváros civil szervezetei, egyesületei és vállalkozói is.

automentes2Fotó: Bánhegyi Zoltán

– Ne feledjük el azt sem, hogy az általános iskolásoktól kezdve, a középkorúakon át a szépkorúakig szinte minden korosztály képviseltette magát. Ez lenne a rendezvényünk egyik fő célja, hogy a kikapcsolódáson, a feltöltődésen túl, minden korosztályt megszólítsunk – tette hozzá a megbízott igazgató.

Sokhelyszínes feladatsor

A feladatok helyszínei változatosak voltak, a már említett városi intézmények mellett többek között csatlakozott egy kftt., az egy helyi varroda, egy kerékpárbolt, a Szíki tónál is szívesen látták a bringásokat, és még tovább sorolhatnánk az állomásokat.

automentes3Fotó: Bánhegyi Zoltán

A feladatokat természetesen nem egyénekre, csapatokra szabták, hanem mindenkinek ugyanazokat a játékos feladatokat kellett teljesíteni, valamint a tesztkérdések sem változtak.

A napot mindenki az Ifjúsági és Közösségi Házban zárta, ahol közös kései ebéddel tettek pontot a programok sorára. Az Autómentes Nap nem a versenyről szólt, igaz az első három helyezett különdíjban részesült, de senki nem térhetett haza üres kézzel.

– Bánhegyi Zoltán –