Több fiatal is szóhoz jutott a Loki edzőmeccsén

Borgyos Panna
Borgyos Panna - © Fotó: Matey István, archív
Debrecen – A debreceniek úgy győzték le az Egert, hogy foghíjas volt a keret a sérültek és a válogatottak híján.

Több mint csapatnyi hiányzó távollétében rengeteg fiatal kapott lehetőséget az Eger elleni felkészülési mérkőzésen kedden, amelyet a DVSC Schaeffler jó játékkal nyert meg – számolt be róla a Loki hivatalos honlapja.

Meghatározó hiányzók

A hajdúsági gárda erősen foghíjas kerettel állt ki az Eszterházy KFSC 36–29-re megnyert találkozón, alapemberek egész sorát volt kénytelen nélkülözni Köstner Vilmos vezetőedző.

Lotte Grigel a dán, Jelena Deszpotovics a montenegrói, Oguntoye Viktória a szlovák, Madalina Zamfirescu pedig a román válogatott keretébe kapott meghívót, ezért ők a Debrecen helyett a nemzeti csapatukkal készülnek ezekben a napokban.

Ugyancsak együtt tréningezik a magyar válogatott A-kerete, melyben ott található Tóvizi Petra és a Janurik Kinga sérülése miatt behívott kapus, Triffa Ágnes. Ugyancsak kerettag lenne Kovács Anna, ám ő talpsérülése miatt nem állhat Kim Rasmussen szövetségi kapitány rendelkezésére, el sem utazott a gárdához.

Bordás Réka a B-válogatottal készül, Arany Rebekának pedig a junior együttesben van jelenése.

Ennek következtében az ifi csapatból jutottak többen szóhoz, illetve a kapuba „kölcsönjátékosként” a Nyíradonyban védő Varga Nóra ugrott be.

Ennek ellenére a Loki jól játszott, és a bevetett fiatalok – a rutinos játékosokkal karöltve – egyáltalán nem okoztak csalódást.

Van bennük potenciál

Mint a dvsckezilabda.hu kiemeli: Borgyos Panna gólerősen kézilabdázott, beállós poszton Kelemen Gréta és Sápi Gréta is ügyesen mozgott, Poczetnyik Luca eleresztett néhány komoly átlövést, de összességében a többiekre sem lehetett panasz.

A DVSC újfent bebizonyította, hogy van potenciál a debreceni utánpótlásban.

Csütörtökön 17.30-kor újabb edzőmeccs lesz: a román első osztályú Nagybánya jön a Hódosba.

HBN


A tények

DVSC SCHAEFFLER–ESZTERHÁZY KFSC 36–29 (22–13)

DVSC: Varga N. – Varsányi 2, Punyko 8 (1), Borgyos 8, Kelemen G. 5, Bulath 6 (5), Vantara-Kelemen 1. Csere: Mirkó A., Virág K. (kapusok) Petrus, Zelizi, Poczetnyik 3, Szabó P . 1, Sápi G. 2, Vámosi

EGER: Győrffi – Iván E. 4, Bocsi, Hanczvikkel 4, Kobela 6, Buzsáki 3, Sári 5 (4). Csere: Leiner (kapus), Borbély M., Brettner 3, Pados 1, Sepsi 1, Juhász R, Sallai 1, Bernát 1.

Kiállítások: 6, ill. 4 perc

Hétméteresek: 7/6, ill. 4/4


Edzőmérkőzés: DVSC Schaeffer vs. Kisvárda
Debrecen - A pénteki bajnoki után ezúttal edzőmérkőzésen találkozott a DVSC Schaeffler és a szabolcsi csapat. A találkozóról a debreceniek hivatalos honlapja közölt rövid összefoglalót. Eszerint a Loki jól kezdett, s a remek napot kifogó Anna Punyko, valamint a jól védő Oguntoye Vikrória vezérlet...Sporthírek