Magyarország

2008.03.29. 10:13

Nem engedi haza a rendőrség a pénteki buszbaleset román sofőrjét

<p>Egyelőre nem engedi el a rendőrség a pénteken balesetet szenvedett román busz sofőrjét, akitől elvették iratait is.</p>

A súlyosan sérült buszvezetőt a körmendi kórházban ápolják, már szállítható állapotban van, de mint Szalai Ferenc, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: zajlik a vizsgálat és a sofőrt addig tartják itt, amíg szükséges.
A másik két Körmenden ápolt sérült közül az egyik szintén szállítható állapotban van, de a harmadik beteg is szeretne hazamenni, ám őt csak helikopterrel lehetne elszállítani - mondta el a kórház igazgatója. Dr. Németh Attila azonban hozzátette: orvosilag nem javasolt ennek a betegnek az utaztatása.

A negyedik sérült állapota továbbra is életveszélyes. Őt a szombathelyi Markusovszky Kórházban ápolják.

A nőn pénteken életmentő műtétet hajtottak végre, jelenleg altatják és mesterségesen lélegeztetik - mondta el a Független Hírügynökségnek dr. Papp Mátyás, kórház központi intenzív osztályának orvosa.

Péntek este megérkezett Romániából a mentesítő busz, amivel a többi utas még szombaton hazautazik.

A baleset péntek reggel történt a 8-as főút Vasszentmihály és Rönök közötti szakaszán, amikor egy román busz eddig ismeretlen okból letért az útpadkára, ott csaknem 100 métert haladt, majd egy négy méter mély árokba borult.

 Az autóbusz utasai középiskolás diákok és kísérőik voltak, akik a romániai Hunyad megyéből tartottak az olaszországi Velencébe. A 23 utas közül 17-es sérültek meg, közülük 13-at már kiengedtek a kórházból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!