Helyi közélet

2008.10.13. 06:31

Útonálló a Debreceni Ítélőtábla előtt

<p>Kilenc év börtönnel sújtotta a Debreceni Ítélőtábla a napokban azt a 21 éves férfit, aki kis híján megölt egy nőt tavaly a Zagyva folyó hídján, Szolnokon.</p>

A vádlott ezer forintot vett el áldozatától. Mint Koszta János, a táblabíróság szóvivője elmondta, a most 21 éves B. József lopás, csoportos rablás és jármű önkényes elvétele miatt is volt már büntetve.

A tényállás szerint a férfi tavaly július 20-án este a szolnoki Zagyva-hídról bámulta a vizet, amikor egy nő közeledett. Utána ment, de a sértett rosszat sejtve már 8-10 lépés után szembefordult vele. Ekkor B. József egyetlen szó nélkül mellkason szúrta a bicskájával.

Bár a sérülés csak felületi volt, az orvosi vélemény alapján, akár halálos is lehetett volna. - Inkább odaadom a pénzt - kiabálta a nő, mire a vádlott annyit válaszolt, hogy „adjad”.

Kikapta a kezéből a pénztárcáját, majd mielőtt elszaladt, „búcsúzóul” megütötte áldozatát. A közeli erdőben megbújva a bukszában mindössze ezer forintot, személyes iratokat és egy bankkártyát talált. Hazafelé menet a bicskát eldobta, azóta sem került elő.

Beismerte

A bíróság a büntetés kiszabása során - egyebek mellett - súlyosbító körülményként értékelte a vádlott büntetett előéletét és a bűncselekmény útonálló jellegét. Az ítéletet enyhítette a B. József fiatal kora, beismerő vallomása, valamint az, hogy az emberölés bűncselekménye kísérleti szakban maradt.

A táblabíróság a múlt heti döntéssel helybenhagyta az első fokon eljárt Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság ítéletét.

Felrobbant egy lakóház – egy súlyos sérült

Hátán vitte a biciklit a tolvaj

Ütközés a 4-es úton – egy sérült

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában