Több ezer rászoruló ünnepét tennék szebbé az önkéntesek

Akt.:
Kiss Ábel Lukács, Széles Diána és Balogh Barnabás az ülésen
Kiss Ábel Lukács, Széles Diána és Balogh Barnabás az ülésen - © Fotó: Városháza
Debrecen – Tavaly adventkor csaknem ötmillió forint értékű tartós élelmiszert gyűjtöttek.

Újabb egy évre Kiss Ábel Lukácsot választották a Debreceni Karitatív Testület elnökévé. A szervezet a csütörtöki ülésén értékelte az elmúlt egy év munkáját is.

Több száz önkéntes

Eredményes esztendőt tudhat maga mögött a Debreceni Karitatív Testület. A csaknem 20 karitatív tevékenységet folytató, civil szervezeteket tömörítő testület nagyon sok jótékonysági akciót szervezett idén is.

A tavalyi nagy adventi akcióban megközelítőleg ötmillió forint értékű tartós élelmiszert gyűjtött a testület, amely így háromezer család számára nyújthatott segítséget. Az adományok összegyűjtésében és eljuttatásában több mint háromszáz önkéntes működött közre, köztük az EMMI Debreceni Javítóintézet fiatal lakói is.

A testület aktivistái augusztusban a tanszergyűjtésben vállaltak fontos szerepet. Október végén 52 szemüveggel segítették a rászoruló gyermekeket, november közepén pedig a BAGE csokoládégyűjtő akciójához csatlakoztak.

Decemberben kezdődik a már hagyományos adventi adománygyűjtés, amelyben ezúttal is több ezer rászorulónak szeretnék szebbé tenni a karácsonyát.

Szolgálatként dolgozni

Az ülésen arról is döntöttek, hogy újabb egy évre Kiss Ábel Lukácsot választják meg a testület elnökének. A régi-új vezető azt mondta: nagyon eredményesnek tekinti a 2018-as évet, és abban bízik, hogy 2019-ben még több debreceninek tudnak segítséget nyújtani. Számára a Debreceni Karitatív Testület elnökének lenni szolgálat, és köszöni a tagoknak, hogy a következő évre is egyhangúlag megválasztották.

Az ülésen Széles Diána alpolgármester, a Debreceni Karitatív Testület társelnöke kiemelte, hogy:

Debrecen gondoskodó város, amelynek erejét a példaértékű összefogás adja. Az országban máshol nincs ilyen, ez által a Debreceni Karitatív Testület országos branddé vált.”

– A Debreceni Karitatív Testület és a város minden segítséget megad annak érdekében, hogy ez a rendszer stabilan működjön és az adomány oda kerüljön, ahol valóban szükség van rá.

HBN


Kaszás Petike és anyukája Renáta, valamint Nyisztorné Pataki Marianna is csatlakozott a Tündérkör Alapítvány csokigyűjtő flashmobjához vasárnap délután
Debrecen - Nagyjából 250 „tündér” csaknem 65 kilogramm édességet gyűjtött össze negyedóra alatt. Második alkalommal hívta életre a Tündérkör Alapítvány a csokigyűjtő flashmobját, amelyet vasárnap délután tartottak Debrecenben. A Nagytemplom mellett rendezett eseményen hosszú sor kígyózott a megtö...

Debrecen - 201 méternyi koszorúba font foszlós kalács illatozott szombaton délután a Régi Városháza udvarán, arra várva, hogy már az első adventi gyertya meggyújtása előtt ünnepi érzésekkel tölthesse meg a város lakóinak lelkét. A 201-es szám a debreceni cukrászat életkorát jelzi. - 1817-ben egy...