Több ezer csirke pusztult el a tűzben Mezőkövesden

Csirketartó telep gyulladt ki Mezőkövesden
Csirketartó telep gyulladt ki Mezőkövesden - © Fotó: Tóth Balázs
Mezőkövesd – Kigyulladt egy körülbelül ezerkétszáz négyzetméter alapterületű, kétszintes, csirketartásra használt épület tetőszerkezete és felső emelete kedd délután Mezőkövesd külterületén.

A helyszínre a mezőkövesdi, az egri, a miskolci és a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók, valamint a füzesabonyi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói érkeztek ki, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, közös erővel, több oldalról támadva, nyolc vízsugárral oltották el a lángokat, majd megkezdték az épület átszellőztetését és átvizsgálását. Elsődleges információink szerint az eset során senki nem sérült meg.

– Legalább negyvenmillió forintos kárunk keletkezett – mondta el lapunknak Kriston Zoltán és Kriston Csaba, a telepet működtető KZ és KCS Bt. tulajdonosai, bár a helyszíni számolgatások szerint lehet, hogy ennyi sem lenne elég az épület elbontására és újjáépítésére. Elárulták, az egyik épület felső szintje gyulladt ki, s legalább 6-7 ezer csirke elpusztult, de a másik épületben, illetve a tűznek áldozatul esett épület alsó szintjén lévő állatok élete is veszélyben van, nincs ugyanis áram, így az állatokat ellátó technológia nem működik. Egy nap alatt kellene megoldást találni a problémára. A szintén több ezer csirke másik telepre való átköltöztetés kivitelezhetetlen lenne, így lehet, hogy nem fogják tudni felnevelni őket. Összesen huszonötezres állományt neveltek a telepen.

A tűz vélhetően annak nyomán keletkezett, amikor az épület oldalán lévő panel fedését lecserélték. A tulajdonosok elmondták, a munka befejezése és a kivitelező távozása után fél órával vették észre a lángnyelveket a fedés és a csatorna találkozásánál, de már nem sikerült megakadályozni a továbbterjedését.

ÉM-TB


Mezőkövesd - Kigyulladt egy csirketartásra használt, kétszintes épület tetőszerkezete és felső emelete Mezőkövesd külterületén. A tűzesethez a mezőkövesdi, az egri és a füzesabonyi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett három vízsugárral me...