“Több család teljesen hontalanná válna”

“Több család teljesen hontalanná válna”
© Illusztráció: Matey István
Debrecen – A debreceniek egyöntetű, határozott választ adtak, amikor a panelek lebontásáról kérdeztük őket.

– Szép gondolat, de nem ez a legjobb megoldás. Elvégre többszintnyi embernek nem lenne lakása, és ugyanúgy meleg lenne a felső szinten, így valami más utat kellene választani – vélekedett Molnár András.

molnar_andras

Molnár András

Szerintem butaság lebontani két szintet, így több család teljesen hontalanná válna, lakást kellene nekik biztosítani. Okosabb lenne államilag támogatni a klímaberendezés vásárlását – jelentette ki Balogh Benjámin.

balogh_benjamin

Balogh Benjámin

Czibla Ádám is úgy gondolja, nem kellene bontani, mert azzal több család lakhatását tennék tönkre, nem hiszi, hogy ennél nincs praktikusabb megoldás.

czibla_adam

Czibla Ádám

– Elég költséges lenne, de az ott lakók eleve úgy vásároltak, hogy tudták, a tizediken meleg van. A klimatizáció vagy a tetőszerkezetek jobb szigetelése talán olcsóbb lenne – mondta Jenei Sándorné.

jenei_sandorne

Jenei Sándorné

– Klímával meg lehetne oldani a problémát, nem kellene visszabontani. Szerintem nem az lenne a megoldás erre a problémára – válaszolta Jakab Gábor.

jakab_gabor

Jakab Gábor

Bihari Dávid építőmérnökként nem hiszi, hogy a lebontással megoldanák a problémát. Ezzel szemben úgy véli, hogy a klimatizáció sem lenne tökéletes megoldás, mert sok pénzbe kerülne.

bihari_david

Bihari Dávid

HBN | Fotó: Matey IstvánLakások ezreit érintené a panelek visszabontása

Az építőmérnök nem ért egyet a Lázár János által bedobott visszabontás ötletével; városi legendákat cáfol.

Panelt ne bontsatok!

Egyetértek Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterrel abban, hogy a panelházakat modernizálni kellene. A „Kádár-kockák” tényleg élettartamuk vége felé járnak. Az eddig elvégzett panelfelújítások többnyire csak a problémák egy részét oldották meg. Attól, hogy a faablakokat műanyagokra cserélték és leszigetelték a falakat, a közművek, meg az elemeket összetartó kapcsok hegesztései ugyanolyan elhasználtak maradtak. Orosz Csaba írása.