Több avartűzhöz kaptak riasztást megyénk tűzoltói

Akt.:
Több avartűzhöz kaptak riasztást megyénk tűzoltói
© Illusztráció: Pixabay
Hajdú-Bihar – Szombaton is rengeteg tűzesethez kellett kivonulniuk a tűzoltóknak. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől.

Szombaton hajnalban Tiszavasváriban a 36-os számú főút harmincas kilométerszelvényénél egy három és fél tonnás teherautó a balra ívelő kanyarban árokba hajtott és felborult. A tehergépjárműben csak a sofőr utazott, ő a balesetben nem sérült meg. A hajdúnánási tűzoltók áramtalanításra avatkoztak be.

Délelőtt Berettyóújfaluban egy bevásárlóközpontban a vásárlók rosszullétre panaszkodtak. A berettyóújfalui tűzoltók a rendőrséggel együttműködve kiürítették az áruházat, száz embert. A Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi mobil labor munkatársai iparbiztonsági helyszíni szemlét hajtottak végre. Légzőkészülék használata mellett átvizsgálták az áruház helyiségeit, méréseket végeztek, mérgező anyag jelenlétét azonban nem tudták kimutatni. A szerviz szakembereivel leellenőrizték a hűtőgépek hűtőközegét, meghibásodást itt sem tapasztaltak.

A délutáni, kora esti órákban a megye tűzoltói több avartűzhöz kaptak riasztást.

Derecske külterületén a Fényi tanyánál fél hektáron égett a nádas, és a száraz avar. Bojton a Baltazár Dezső utcában az aljnövényzet égett foltokban, perem égéssel egy hektár területen. Hajdúbagoson a Nagy utca végén a csatorna partján hatszáz méter hosszúságban égett a száraz gaz, avar. A debreceni tűzoltók kéziszerszámokkal és vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Égett az avar közel száz méter hosszan és öt méter szélességben Hajdúszoboszló és Nádudvar között is, egy halastó mellett a nádudvari útfélnél. A hajdúszoboszlói tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

A komádi tűzoltók vonultak Biharugra külterületére a 4216-os számú út tizenkettes kilométerszelvényéhez, ahol az út mentén lángolt a száraz avar.

Nyírmihálydiban a Vasút utcánál megközelítőleg másfél hektáron kapott lángra a száraz növényzet. A szakolyi és a nyíradonyi tűzoltók kéziszerszámokat és vízsugarat vetettek be a tűz eloltásához.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –


Hajdúszoboszló - Járőröző polgárőrök figyeltek fel egy lakóházra Hajdúszoboszlón, az Erdő dűlőben, amelynek tetőteréből füst tört elő péntekről szombatra virradóra. Az üres lakóházhoz kiérkező tűzoltók azonnal megkezdték az oltást, de annak tetőszerkezete ennek ellenére is kiégett. Az ügy pikanté...
Berettyóúfalu - Tömeges rosszullétre panaszkodtak egy berettyóújfalui bevásárlóüzletben szombat délután. Az épületből több, mint száz embert tereltek a parkolóba, amíg a katasztrófavédelem mobil laborjának munkatársai méréseket végeztek. Információink szerint nem volt kimutatható semmilyen ros...