Sport

2015.01.02. 17:43

A bajnokok ideje

Hajdú-Bihar - Az első- és a másodosztályban is aranyérmeket szereztek a térség futballistái, kézisei és futsalosai.

Hajdú-Bihar - Az első- és a másodosztályban is aranyérmeket szereztek a térség futballistái, kézisei és futsalosai.

A tavasz második fele, illetve a kora nyár, azaz az április-május-júniusi időszakban a szokásoknak megfelelően a labdajátékoké volt a főszerep Hajdú-Bihar megyében is.

Nézzük kronológiai sorrendben! Az esztendő most nagyító alá helyezett szeletének első hónapjában vált biztossá, hogy csak az alsóházban csatározik az alapszakaszt követően a DVSC női kézilabdacsapata, amely végül a 9. helyen zárta a bajnokságot, míg pólógárdánk, a DVSE a hatodik lett az OB I-ben.

Hajdúdorogon adott át műfüves pályát az ovisok számára Buzánszky Jenő, az Aranycsapat egyedüli élő tagja, ezen alkalomból interjút is adott. Április elején menesztették a korábbi sikeredzőt, Híres Gábort a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő futballcsapatától, a balmazújvárosiak a kirúgásakor a 6. pozíciót foglalták el. Most az NB II. utolsó helyén szerénykednek, tehát egyelőre még várni kell, hogy a narancssárga-feketék elinduljanak fölfelé. Szintén az említett hónap krónikájához tartozik, hogy a DSC-SI lett az előző év legeredményesebb sportiskolája, míg Kozák Luca a legjobb sportiskolás egyéni versenyző lett atlétikában, Biczó Bence pedig a „Magyarország legjobb sportiskolás úszója” díjat vehetett át.

Baj-nok-csa-pat(ok)!

Május elseje volt a debreceni sportélet idei legjelentősebb dátuma, hiszen átadták a húszezer néző befogadására alkalmas új Nagyerdei Stadiont, a pompázatos ceremónia mellett ezen a napon zajlott a salakmotorosok Eb-elődöntője is a városban, a magyar csapat továbbjutásával. Május termelte a bajnoki aranyakat: a DVSC-TEVA történelme hetedik aranyérmét szerezte meg az NB I-ben, míg a Mezei-Vill futsalosai harmadszor ülhettek fel a trónra. Szintén a legjobbnak bizonyultak az NB II-ben a balmazújvárosi férfi kézisek és a böszörményi női futsalgárda, az említett alakulatok ősztől már az első osztályban folytathatták.

A június a focivébé árnyékában is szállított megyei sportsikereket, Benedek Nikoletta és Nagy Levente világbajnoki címet szerzett a testépítő NAC vb-n, Tabaka József pedig rendkívül erős mezőnyben állt hely a cívisvárosban rendezett egyéni Európa-bajnoki challenge viadalon. Ebben a hónapban ugyanakkor valami véget ért: szögre akasztotta a futballcsukáját a Loki egyik ikonja, Bernáth Csaba.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!