Tízszer több angol turista Debrecenben

Akt.:
Anita Isalska újságíró
Anita Isalska újságíró - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Brit újságírókkal is igyekeznek népszerűsíteni régiónk vonzerejét.

Míg 2011-ben csak 688, addig 2014-ben már 6648 turista érkezett régiónkba Nagy-Britanniából a Debrecen és Hortobágy Turizmusáért Egyesület adatai szerint. E siker oka részben a Debrecen–London menetrend szerinti járat beindításában keresendő, ám – talán kevesen gondolnák – nagyrészt a Magyar Turizmus Zrt. és a debreceni székhelyű egyesület reklám- és marketingtevékenységében is.

– Amióta 2012-ben elindult a járat, azon dolgozunk, hogy minél több brit turistát csábítsunk városunkba és a Hortobágyra. Ennek érdekében nemcsak a különböző külföldi rendezvényeken jelenünk meg, de igyekszünk minél több újságírót, bloggert meghívni, hogy népszerűsítsék térségünket – mondta Halasi Csaba, az egyesület elnöke annak apropóján, hogy újabb neves zsurnalisztát sikerült Debrecenbe csábítaniuk.

Anita Isalska szabadúszó újságíró a világ egyik legnagyobb turisztikai portálja, a lonleyplanet.com-nak írja majd meg élményeit.

Csütörtöki érkezését a dehir.hu szúrta ki, amikor a Twitter nevű közösségi portálon posztolt. Mint Halasi Csabától megtudtuk, az újságíró vasárnapig marad, s addig nemcsak Debrecennel, de a híres magyar pusztával is megismertetik. – A hozzánk érkezők véleménye általában mindig nagyon pozitív, a legtöbben meglepődnek, hogy milyen szép, rendezett a környezet, s nagyon tetszik nekik a város, de leginkább az éttermek ár-érték aránya. Számukra ez egy egzotikus utazás – magyarázta Halasi Csaba, aki szerint Anita Isalska is hasonló élményekkel gazdagodott eddig, s nagyon jól érzi magát.

HBN
hirdetés