Tízmillió forint az e-Egészségügy fejlesztésére Böszörményben

Akt.:
Hajdúböszörmény – Informatikai infrastruktúra fejlesztésre közel 10 millió forintot költhetett a hajdúböszörményi egészségügyi vagyonkezelő a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programnak köszönhetően.

Az összegből beszerzett telepített hardver eszközök és kapcsolódó szoftverek az Állami Egészségügyi Ellátó Központ és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonát képezik, viszont a „Hajdúböszörmény ESZ-V” Nonprofit Kft. – mint támogatott – 5 éven keresztül működteti, használja azokat.

A fejlesztések célja, hogy a fekvő- és járóbeteg intézmények megfelelő informatikai infrastruktúrával rendelkezzenek, a központi adatforgalmi térhez kapcsolódni tudjanak, ezzel kiküszöböljék a késedelmet, az intézmények közötti adatkapcsolat elégtelenségét, tehát hibátlan lehessen az adatáramlás. A központi e-Egészségügy rendszeréhez való csatlakozás jegyében a helyi informatikai infrastruktúra modernizálására kerül sor – tudtuk meg a városban tartott sajtótájékoztatón.

HBN​0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdetés