Tízmilliárdok Széchenyi Kártyára

Igenis létezik a mai gazdasági környezetben olyan pénzügyi segítség, ami olcsó és gyorsan segít a bajban. Ez pedig a kisvállalkozásoknak kifejlesztett, kedvezményes kamatozású, államilag támogatott Széchenyi Kártya

Igenis létezik a mai gazdasági környezetben olyan pénzügyi segítség, ami olcsó és gyorsan segít a bajban. Ez pedig a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak kifejlesztett, kedvezményes kamatozású, államilag támogatott Széchenyi Kártya – hangzott el egyebek mellett a kamara, a VOSZ és a KA-VOSZ közös debreceni rendezvényén.

A konstrukció 2002. óta a legkedvezőbb feltételeket kínálja a kkv-k számára. Az igényelhető hitelkeret 500 ezer forinttól 25 millió forintig terjed, az ügyintézés egyszerű, a futamidő egy év, de további egy évvel meghosszabbítható. Hajdú-Biharban eddig több mint 7 ezer 300 vállalkozó jutott a kártyához, a regisztrált ügyfelek száma pedig megközelítőleg hatezer. A megyében kihelyezett hitelállomány összege több mint 34 milliárd forint. A konstrukció további előnye az ügyfélközeliség; tíz kilométeren belül az ország bármely pontján található olyan iroda, ahol a kártya igényelhető.