Helyi közélet

2013.12.20. 08:21

Nézőpont: A politikus megmondta

<em>Totálisan elegem van az ellenzék stadionépítésőzdijéből! Nálam egy minapi rádióműsor tette be a kaput, amikor az ismert közgazdász, mint riportalany és az egyik országos napilap főszerkesztője, mint riporter a rádióban a jövő évi "stadionépítési költségvetést" igyekeztek ízekre szedni</em>. <strong>Kovács Zsolt jegyzete</strong>.

Totálisan elegem van az ellenzék stadionépítésőzdijéből! Nálam egy minapi rádióműsor tette be a kaput, amikor az ismert közgazdász, mint riportalany és az egyik országos napilap főszerkesztője, mint riporter a rádióban a jövő évi "stadionépítési költségvetést" igyekeztek ízekre szedni. Kovács Zsolt jegyzete.

A riporter nagyvonalúan tett egy ráutaló kérdést, hogy ugyan, tudna-e mondani legalább egy olyan várost, ahol indokolt a stadionépítés. A szakember rögtön mondta, például Debrecen. Folytatta volna az istenadta, ám a politikai beállítottságának ismét tanújelét adó riporter beléfolytotta a szót és cinikusan sorolta még a Fradit, az MTK-át, Székesfehérvárt, Felcsútot, Szombathelyet. Majd sorjáztak az indokok, hogy hová lehetett volna azt a sok milliárdot tenni: kórházak, egészségügy, idősellátás, gyermekéhezés, útkarbantartás...

Nem tudom, volt-e valaha is Debrecenben a riporter. Nem tudom, tudja-e, hogy az elmúlt évtized legsikeresebb magyar focicsapatának nincs stadionja. Nem tudom, tisztában van-e azzal, hogy a debreceni stadionrekonstrukció évek óta csak ígéret. Nem tudom, van-e fogalma arról, hogy ez nem csupán egy focipálya lesz, ahová húszezer ember kéthetente káromkodni és molinót lengetni járna ki. Lényegében mindegy tudja-e vagy sem, hiszen bármit mond, gondol, a stadion építése halad, a komplexum gazdaságos működtetésére reális terv van, és jövő nyáron már európai kupameccset játszik benne a Loki, meg különben is, ő csak egyetlen ember!

Csak egyetlen ember? De milyen? Neki lehetősége van teleharsogni az országot azzal, amit gondol egy témában. Mint ahogy azoknak is, akiknek uszályába beállt: a politikusoknak is. Tehát innen fúj a szél, a politikusoktól. Jelen esetben az ellenzéki politikusoktól, akiknél úgy látszik, nem működik a megkülönböztetés elve, nem működik a részletekre figyelés képessége. Akiknek mindegy, hogy Debrecen, illetve Felcsút és újabban Székesfehérvár. Mantraként őrli az ellenzék malma a stadionozást és azt, hogy mi másra kellene az a pénz. A hívek, a követők pedig szívják és teszik magukévá ugyanezeket a nézeteket. Megkülönböztetés, részletekre figyelés nélkül. Mert gondolkodni, dolgoknak utánajárni persze felesleges. Elég, ha a politikus megmondja. Hát itt tartunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában