Tízméteres sportlövő Eb – Tátrai Miklós az ötödik helyen zárt

Akt.:
Tízméteres sportlövő Eb – Tátrai Miklós az ötödik helyen zárt
© Fotó: MTI
Győr – A fináléba jutással olimpiai kvótát szerzett Tátrai Miklós ötödik helyen végzett a férfi pisztolyosok között pénteken a győri 10 méteres sportlövő Európa-bajnokságon.

A BHSE sportolója a 60 lövéses alapversenyben elért 579 körös eredményével biztosította be döntős pozícióját, ami rögtön riói helyet jelentett számára, miután rajta kívül csupán két olyan lövő került döntőbe, akinek még nem volt meg az olimpiai indulási joga.

Tátrai a magyar csapat szállásán pihent rá élete első felnőtt világversenyes döntőjére, melyben nagyszerűen helytállt. A kieséses rendszerű finálé első három sorozata után 28,7 körrel a hetedik, a második három után 59,6-tal a harmadik helyen állt. Az első kieső előtti két lövés kicsit felemásra sikerült, 9,3 és 10,1 körösre, ám még így is a hatodik volt, azaz folytathatta a versenyt. Tátrai fináléja végül a 14. lövést követően ért véget, s 138,7 körrel végzett a verseny ötödik helyén.

A viadalt a török Yusuf Dikec nyerte meg a spanyol Pablo Carrera és az ukrán Pavlo Korosztilov előtt.

A magyar válogatott pénteken kiemelkedően sikeres napot zárt, ugyanis Tátrai mellett – hetedik helyével – a puskás Miskolczi Julianna is olimpiai kvótát szerzett, a Miskolczi, Zwickl-Veres Kata, Gáspár Lalita összeállítású trió pedig megnyerte a csapatversenyt. Mindezek mellett Sike József, Tasi Tamás és Boros László ezüstérmet szerzett a futócél 30+30-as szám csapatai között.

A házigazda csapat ezzel két olimpiai kvótával és tíz éremmel áll a szombati zárónap előtt: a pénteki két dobogós helyet megelőzően szerdán a junior férfi puskacsapat győzött, ugyanebben a számban Péni István második lett, míg a junior női futócéllövők 20+20-as versenyében Major Veronika és a csapat is harmadik helyen zárt. Csütörtökön pedig előbb Sike József második, a csapat pedig harmadik lett a futócél 40 vegyes számban, majd a junior vegyescsapatoknál Péni és Hurai Viktória a puskások között, míg Major Agárdy Vilmossal a pisztolyosok között diadalmaskodott.

– MTI –