Tízezernél több látogatót várnak a Hajdúsági Nyár 2012-re

Hajdúböszörmény, 2012. augusztus 7., kedd (MTI) – Tízezernél több látogatót várnak a hajdúböszörményi Hajdúsági Nyár 2012 programsorozatra, amelynek kiemelkedő eseménye a csütörtökön kezdődő ipari és mezőgazdasági gépkiállítás és termékbemutató – mondta Kiss Attila, a város fideszes polgármestere kedden sajtótájékoztatón, a helyszínen.

A Hajdúsági Expo keretében mezőgazdasági fórumot rendeznek, ahol a környékbeli gazdák az ágazat jelenlegi helyzetének elemzése mellett a biogazdálkodás és a megújuló energiák mezőgazdasági szerepéről, illetve a helyben kiemelkedő szarvasmarha tenyésztés és tejfeldolgozás, valamint sajtkészítés helyzetéről is hallhatnak előadásokat – tette hozzá.

Kiss Attila emlékeztetett: Hajdúböszörmény 37 ezer hektáros határával az ország negyedik legnagyobb területű mezővárosa, az ország legjobb adottságokkal rendelkező termőhelye.

A polgármester megemlítette, hogy a Hajdúsági Nyár csütörtöktől vasárnapig tartó programjaiban részt vesznek a hét hajdúváros – Hajdúböszörmény mellett Hajdúszoboszló, Hajdúnánás, Hajdúdorog, Hajdúhadház, Vámospércs és Polgár – képviselői is.

Terveik szerint a szorosabb együttműködés érdekében egyesületet hoznak létre, de amennyiben a törvényi szabályozás engedi, akár megalakíthatják a történelmi Hajdúkerületet is – tette hozzá.

A mezőgazdasági szakmai, a gasztronómiai és a kulturális programok mellett az idén is a traktorok felvonulása lesz a leglátványosabb része a rendezvénynek: ezen a kézi rotációs kapától, az amerikai csőrös kamionon át, az egyedi készítésű versenytraktorokig számos különlegességet láthatnak majd az érdeklődők – hangzott el a sajtótájékoztatón.

MTI