Tízéves születésnapját ünnepelte a Coop Rally

Akt.:
Tízéves születésnapját ünnepelte a Coop Rally
© Fotó: Matey István
Eger – Jubileumot ünnepelt a COOP pénteken Egerben, hiszen tizedik alkalommal zajlott le a minőségi magyar élelmiszer feldolgozókat bemutató országos rendezvénysorozat, a Coop Rally. A záróünnepségen állami kitüntetést is átadtak, a versenyt a MIRELITE MIRSA Zrt. csapata nyerte.

Tizedik alkalommal is balesetmentesen és sikeresen zajlott le a minőségi magyar élelmiszer-feldolgozókat bemutató Coop Rally. A rendezvény záróeseményét Egerben tartották meg péntek este, ahol a verseny díjait is átadták. A X. Coop Rally fődíját a MIRELITE MIRSA Zrt. csapata vehette át. A második díjat az Ital Magyarország Kft. csapata érdemelte ki, míg a harmadik helyezést a Metsa Tissue Hungary Kft. versenyzői vehették át.

A verseny jubileumi gálaestjén Csepeli Lajos, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke köszönetet mondott a résztvevőknek, majd kijelentette: az üzletlánc által 2006-ban elindított kezdeményezés mára célt ért. „A minőségi magyar élelmiszereket népszerűsítő programunk ma már egyértelműen beérett. A magyar termékekkel kapcsolatos fogyasztói tudatosság olyan trend, amely minden kereskedelmi szereplőnél meghatározó; mindezért – minden szerénytelenség nélkül mondhatjuk – sokat tett a Coop Rally is”.

Tóth László és Tállai András Fotó: Magánarchívum ©

Csepeli Lajos megköszönte a kormányzat mindenkori támogatását is, hozzátéve: a COOP magyar élelmiszeripar erősítését célzó erőfeszítései a kormánnyal közösek. Gratulált a záróeseményen a COOP-nak a tízéves jubileumhoz a helyszínen jelenlévő Tállai András is. A Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára elmondta: amikor a COOP 2006-ban elkezdte a Coop Rallyt, sokan értetlenkedve fogadták az ötletet. „Akkoriban nem volt ilyen egyértelmű, hogy magyar ember magyar terméket, magyar élelmiszert vásároljon. A COOP azonban ki merte mondani ezt, az idő pedig igazolta az üzletlánc erőfeszítéseit. Ez a kormányzat célja is: a magyar értékeket, termőföldet és szaktudást üzletre kell váltani” – tette hozzá Tállai András.

A rendezvényen Tállai András állami kitüntetést is átadott. Az államtitkár a Magyar Arany érdemkereszt elismerést nyújtotta át Matika Istvánnénak. Az Unió Coop Zrt. gazdasági igazgatójának méltatásában elhangzott: 1974 óta dolgozik a társaságnál, végigjárta a ranglétrát, és mára a COOP Csoport egyik legfontosabb munkatársává vált, aki maga is sokat tett a szövetkezeti típusú kereskedelem hazai erősítéséért.


COOP Gazdasági Csoport

A COOP Gazdasági Csoport 100%-ban magyar tulajdonú, amelynek jelenleg közel 700 kis- és középvállalkozás a tagja. Tavalyi árbevétele 560 milliárd forint volt. Több mint 32 ezer alkalmazottjával az ország egyik legnagyobb kistelepülési foglalkoztatója. Az üzletláncnak közel 3000 franchise boltja van, és további 2000 üzletet lát el áruval. A COOP az ország szinte minden településén jelen van, naponta 1,5 millió vevő fordul meg boltjaiban. A COOP társadalmi felelősségvállalásának országos programjai közé tartozik a minőségi hazai élelmiszer-termelést középpontba állító Coop Rally. Emellett 1996 óta támogatja a Magyar Olimpiai Csapatot, 2013-tól gyémántfokozatú támogatóként. Továbbá az üzletlánc a Coop Segély Alapítványon keresztül 2010 óta segíti az önhibájukon kívül bajba jutott embereket és a különleges ellátást igénylő gyermekeket.

Coop Rally – Forgalomnövekedést vár a Nagy-Hegyes Hús Kft. a tőkehús áfájának csökkentésétől
A tőkehús általános forgalmi adójának (áfa) január 1-jei csökkentése várhatóan jelentős keresletnövekedést generál majd a legálisan működő vállalkozások körében, ezért beruházásokat tervez jövőre a Nagy-Hegyes Hús Kft. – mondta Szilágyi Gábor, a cég vezetője a Coop Rally keretében tartott sajtótájékoztatón Hajdúdorogon, pénteken.


Coop Rally – Fazekas: középpontban a minőségi magyar élelmiszerek és gyártóik
A kormány elkötelezett abban, hogy minél több magyar család asztalára kerüljön kiváló minőségű, biztonságos magyar élelmiszer, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) ezért is támogatja a Coop rally-t, amelynek célja a minőségi magyar élelmiszerek és gyártóik ismertségének növelése – mondta a földművelésügyi miniszter szerdán Budapesten.


X. Coop Rally – Nestlé: a Coop édes partnere
Szerencs – Helyi igények helyi munkavállalókkal kiszolgálva.


X. Coop Rally – „Magyar ember magyar élelmiszert fogyasszon!”
Harsány – Az Unió COOP másfél ezer embert foglalkoztat három megyében.


X. Coop Rally – Hazai pályán a Borsodinál
Bőcs – Negyven éve juthatnak a sörgyár termékeihez a COOP üzleteiben.