Tizenöt színházi produkció a debreceni Nagyerdei Szabadtéri Játékokon

Lovasi András és Papp László a sajtótájékoztatón
Lovasi András és Papp László a sajtótájékoztatón - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Tizenegy színházi társulat tizenöt produkciója látható a Nagyerdei Szabadtéri Játékokon június 10. és szeptember 9. között, a rendezvényt koncertek, családi programok színesítik – mondta csütörtökön sajtótájékoztatón Debrecenben a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Bódor Edit hangsúlyozta: a programkínálat összeállításánál fontos szempont volt, hogy a műfajok közül minél többel találkozhassanak az érdeklődők. Így a klasszikus és kortárs, a magyar és külföldi vígjátékok, bohózatok mellett Broadway-musicalt, népi táncjátékot, könnyűzenei koncerteket, családi programokat is kínálnak a június 10. és szeptember 9. közötti időszakban.

Bódor Edit | Fotó: Derencsényi István Bódor Edit | Fotó: Derencsényi István ©

Hozzátette: tizenegy színházi vendégtársulat tizenöt produkciója látható majd a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon. A Kecskeméti Katona József Színház például elhozza Debrecenbe a János vitéz című előadását, amelynek rendezője, Szente Vajk színművész.

A színházi előadásokban a közönség találkozhat majd többek között Csányi Sándorral, Gubás Gabival, Dobó Katával, Molnár Piroskával és Pindroch Csabával, míg a zenei produkciókban fellép például Lovasi András, Péterfy Bori, Falusi Mariann, Karácsony János, a Csík zenekar és Presser Gábor is.

Fotó: Derencsényi István Fotó: Derencsényi István ©

Papp László polgármester a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: egyre népszerűbb az 1950 óta működő szabadtéri színpad, amelyet 2014-ben újítottak fel. A programokra tavaly már mintegy 25 ezren voltak kíváncsiak.

A régió egyik legnagyobb szabadtéri színháza 1017 fő befogadására alkalmas, és a kulturális turizmus kiemelt helyszíne a városban – fűzte hozzá.

– MTI –