Tizenöt éves kapus debütált a Csaba elleni felkészülési meccsen

Békéscsaba, Debrecen – Az Európa-bajnoki pótselejtezőre készülő válogatott összetartása miatt szünet állt be az élvonalbeli bajnokságban. A pauza során sok csapat, így például a DVSC-TEVA is edzőmeccset játszott a hét végén.

A debreceniek a szintén NB I-es Békéscsaba otthonában léptek pályára szombaton. A meccs elején magához ragadta a kezdeményezést a Loki, aminek a 9. percben meg is lett az eredménye: Horváth Zsolt lövése a kapufán csattant, a kipattanót Kulcsár Tamás helyezte a hazaiak kapujába. A folytatásban is a vendégek veszélyeztettek többet. A szünet után kiegyenlítettebb lett a játék, s a Békéscsaba egyenlített Fabio révén, s mint utóbb kiderült, ezzel az 1–1-gyel kialakult a végeredmény.

A meccs krónikájához tartozik, hogy nem lépett pályára Adamo Coulibaly, viszont bemutatkozott a DVSC-ben a mindössze 15 éves Deczki Máté, az U17-es csapat tehetséges kapusa.

HBN


A tények

Békéscsabai Előre FC – DVSC-TEVA 1-1 (0-1)

Békéscsaba. Vezette: Iványi.

Békéscsaba: Ilizi (Mursits71.) – Vadász, Vaskó (Balog 80.), Damjanovics (Fehér 80.), Fabio – Szalai (Bényei 59.), Piermayr (Bagi 70.), Spitzmüller (Borbély 70.), Svedyuk (Juhász 59.) – Punisevac, George (Szilágyi 59.)

DVSC: Radosevic (Deczki 70.) – Nagy Z., Szilvási, Brkovics (Máté 46.), Ferenczi (Sós 46.) – Jovanovic, Varga J., Szakály – Tisza(Sidibe 46.) – Kulcsár (Szécsi 63.), Horváth Zs. (Bereczki 63.)

Gól: 0-1 Kulcsár (9.), 1-1 Fabio (65.)
Sporthírek


hirdetés