Tizenöt év fegyházra ítélt emberölésért egy férfit a Debreceni Ítélőtábla

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: telegraph.co.uk
Debrecen/Miskolc – Tizenöt év fegyházbüntetésre ítélt egy férfit emberölés bűntette és kifosztás kísérlete miatt szerdán jogerősen a Debreceni Ítélőtábla – közölte a táblabíróság szóvivője az MTI-vel.


Fórizs Ildikó hozzátette: az ítélőtábla Balla Lajos vezette tanácsa ezzel helybenhagyta a Miskolci Törvényszék 2015 júliusában hozott elsőfokú ítéletét. A vádlott legkorábban büntetése kétharmad részének letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2013 augusztusában Miskolcon a későbbi vádlott és a sértett együtt italozott egy sörözőben, majd zárás után szeszesitalt vittek magukkal, amit egy parkban megittak. A két erősen ittas férfi ezután összeverekedett, és a vádlott egy eszközzel csaknem harminc szúrt, szúrva metszett, és karcolásos sérülést okozott a sértettnek.

A vádlott később megrúgta a már földön ülő másik férfit, aki ettől a járdához csapódott. Ezután átkutatta a sértett nadrágját, felvette a hátizsákját, majd elment a helyszínről.

A mentők a sértettet kórházba vitték, ahol néhány hét múlva meghalt.

– MTI –