Tizennégy év börtönre ítéltek élettársa megölése miatt egy oroszlányi nőt

Tatabánya – Tizennégy év börtönre ítélt a Tatabányai Törvényszék szerdán egy oroszlányi asszonyt, aki tavaly tavasszal ittasan, veszekedés közben egy vasrúddal agyonverte szintén ittas élettársát. Az ítélet nem jogerős.

Detrői Ferenc bíró elmondta, a nő és a férfi 2010-től Oroszlány külterületén élt, mindketten italozó életmódot folytattak, alkalmi munkákból, segélyből és kukázásból szereztek jövedelmet.

A férfi 2015. március 6-án italt vásárolt, amelynek egy részét az élettársával megitta, majd az asszony elhagyta a házat. Visszatérése után a nő számon kérte, hogy a férfi miért nem hozott több italt. A veszekedés során az asszony a tűzhely hamuzására használt vasrúddal többször megütötte élettársa fejét és felsőtestét.

A bántalmazás után a férfi a földön fekve maradt. A nő nem tudta feltenni az ágyra, lefeküdt aludni. Másnap reggel észlelte, hogy élettársa meghalt, és értesítette a rendőröket.

A bíró rámutatott, hogy a cselekményt a nő szükségtelen brutalitással és rendkívüli embertelenséggel, az emberi mivoltából kivetkőzve követte el, és később sem hívott segítséget az áldozathoz.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és a védő enyhítésért fellebbezett, az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn.

– MTI –